Tebodin richt joint venture op in China

Den haag – Tebodin, Consultants & Engineers en het Chinese bedrijf SMEIC richten onder de naam Tebodin Asia Pacific een consultancy en engineering bedrijf op in Sjanghai, China. Beide partijen tekenden de 50-50% joint venture overeenkomst in Sjanghai.

Tebodin werkt in China reeds voor een aantal internationale klanten, waaronder BMW. De joint venture geeft het bedrijf de mogelijkheid haar positie in Azië te versterken en zich toegang te verschaffen tot een groot aantal klanten in de farmaceutische, (petro)chemische en voedingsmiddelenindustrie, alsmede de consumentengoederen- en automobielindustrie. De verwachte omzet van de Tebodin-Smeic joint venture bedraagt 10 miljoen US dollar in 2005.

Bij de officiële ceremonie was de heer Jochum Haakma, Consul-generaal van het Nederlandse consulaat in Sjanghai aanwezig om Tebodin en SMEIC te feliciteren met de joint venture.

SMEIC (Shanghai Mechanical and Electrical Installation Company Ltd) is een constructiebedrijf met kennis van mechanische en elektronische installatietechnieken en een internationale klantenkring. Het bedrijf heeft 1.700 werknemers verspreid over een aantal projectkantoren en een hoofdkantoor in Sjanghai. Tebodin Asia Pacific zal opereren vanuit het hoofdkantoor.

Tebodin, Consultants & Engineers – een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv – is een onafhankelijk, multidisciplinair advies- en ingenieursbureau met een omzet van ruim 165 miljoen euro. Tebodin biedt opdrachtgevers wereldwijd de ervaring en deskundigheid van ruim 2.300 medewerkers op het gebied van farmacie en biotechnologie, chemie en fijnchemie, voedingsindustrie, olie & gas, alsook overheid en consumentengoederen. Tebodin beschikt over een netwerk van circa veertig kantoren in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Tebodin