ARCADIS verkoopt Mandaat aan Cannock Chase Groep

Arnhem – ARCADIS heeft bekendgemaakt dat Mandaat, een dochteronderneming binnen ARCADIS Nederland en gespecialiseerd in invordering en handhaving, wordt verkocht aan de Cannock Chase Groep. Deze groep is actief op het gebied van credit management en incasso en kan door Mandaat haar activiteiten in deze markt uitbreiden. Mandaat realiseerde met circa 100 medewerkers in 2003 een omzet van ruim 7 miljoen euro. Verdere details zijn niet bekendgemaakt.

Mandaat is ontstaan om lokale overheden te ondersteunen bij invordering van lokale heffingen, in het verlengde van de activiteiten van KAFI ten behoeve van de onroerende zaak belasting (OZB). Inmiddels heeft Mandaat zich ontwikkeld van invorderingskantoor tot een organisatie die een totaal pakket van diensten aanbiedt voor de handhaving van regelgeving op het terrein van financiën, sociale zekerheid, ruimtelijke ordening en milieu, met name op gemeentelijk niveau. Ondanks haar sterke marktpositie vormen de activiteiten van Mandaat voor ARCADIS niet langer onderdeel van haar kernactiviteiten. Om dezelfde reden werd recent KAFI verkocht. Binnen de Cannock Chase Groep zal Mandaat haar marktleiderschap in de overheidssector verder gaan uitbouwen.

De Cannock Chase Groep is een full service specialist op het gebied van credit management met een scala aan diensten, van advies en consultancy tot detachering, outsourcing, software, training en opleiding en juridische incasso. De aankoop van Mandaat is een belangrijk onderdeel in haar strategie om in de Nederlandse markt voor overheidsfinanciën een sterke positie in te nemen en de slagkracht op het gebied van incasso en outsourcing te vergroten. Daarnaast worden door Mandaat onder andere deurwaardersdiensten met landelijke dekking aan de dienstverlening van de Cannock Chase Groep toegevoegd. Dit past in de strategie om diensten in de gehele order-to-cash-cyclus te kunnen aanbieden. Vóór de aankoop van Mandaat waren er circa 150 medewerkers in dienst van de Cannock Chase Groep waarmee in 2003 een omzet van 9 miljoen euro is behaald.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ARCADIS NV

ARCADIS verkoopt Mandaat aan Cannock Chase Groep | Infrasite