Wegenbouwopdrachten werkmaatschappij BAM in GB

Bunnik – Nuttall, de Britse infradochter van Koninklijke BAM Groep nv, heeft opdracht verworven voor de aanleg van een nieuwe 7,7 kilometer lange ringweg (A421 Great Barford Bypass), alsmede voor verbetering van een eveneens 7,7 kilometer lang wegvak (A428 Caxton Common – Hardwick).

Beide projecten zijn door opdrachtgever Highways Agency in één contract aanbesteed. Voor Nuttall bedraagt de aanneemsom ruim € 90 miljoen.

Dagelijks maken 23.000 voertuigen gebruik van de A421, die dwars door Great Barford (ten zuidwesten van Cambridge) voert. Dit leidt – zeker tijdens het spitsuur – tot grote verkeershinder en veel overlast voor de bewoners. Het bouwrijp maken van het traject voor de nieuwe ringweg is eerder dit jaar begonnen. De aanleg gaat in de tweede helft van dit jaar van start. De Great Barford Bypass zal eind 2006 worden opengesteld voor het verkeer.

Verbetering van de A428 tussen Caxton Common en Hardwick (even ten westen van Cambridge) zal rond 2005 van start gaan. De werkzaamheden betreffen onder meer verbreding van de weg en verbetering van het verkeersknooppunt bij Hardwick. De duur van het project bedraagt circa 32 maanden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nieuwsbericht Koninklijke BAM Groep nv