Vernieuwing besturingssysteem seinen, wissels R’dam

Utrecht – Op 13 juni 2004 vervangt ProRail het systeem waarmee de seinen en de wissels van station Rotterdam Centraal en wijde omgeving worden bediend. Het oude systeem moet vervangen worden, omdat het de grenzen van zijn kunnen heeft bereikt. Het nieuwe is op andere plaatsen in Nederland al ingevoerd en wordt daar succesvol gebruikt. Daarnaast wordt het elektronische beveiligingssysteem voorzien van extra mogelijkheden, zodat het ook in de toekomst aan de hoge eisen kan voldoen die aan een veilige railinfrastructuur worden gesteld.

Zondag 13 juni rijden er geen treinen van en naar station Rotterdam Centraal. Reizigers van en naar Rotterdam wordt aangeraden zich van tevoren goed te informeren over de alternatieve reismogelijkheden (bus, metro, tram) op die dag.

Gevolgen voor treinreizigers
Als gevolg van de werkzaamheden rijden er op de volgende trajecten geen treinen:
· Rotterdam Centraal – Delft Zuid v.v.
· Rotterdam Centraal – Vlaardingen Centrum v.v.
· Rotterdam Centraal – Gouda v.v.
· Rotterdam Centraal – Zwijndrecht v.v.

Op deze trajecten kunnen reizigers, op vertoon van een geldig NS-vervoerbewijs, gebruik maken van NS-bussen en binnen het stadsvervoergebied van Rotterdam ook van bussen, trams en metro’s van het Rotterdamse stadsvervoerbedrijf RET. Daarbij moeten ze rekening houden met een mogelijke extra reistijd van 1 kwartier tot 2 uur. Over de wijzigingen in het internationale treinverkeer wordt een afzonderlijk persbericht verzonden met meer details.

NS adviseert treinreizigers die op 13 juni van plan zijn om vanuit de richtingen Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Dordrecht en Hoek van Holland in de richting van Rotterdam en verder te reizen, zich van tevoren goed te informeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Nederlandse Spoorwegen

Vernieuwing besturingssysteem seinen, wissels R’dam | Infrasite