Philips verlengt contract online raadplegen IEC-normen

Delft – Philips Intellectual Property & Standards (IP&S) heeft het contract voor het on line raadplegen van de complete IEC-normencollectie (bijna 5.400 normdocumenten) bij NEN verlengd. Hiermee kunnen medewerkers van Philips on line de IEC-normen raadplegen en downloaden.

Er zijn wereldwijd 50 vestigingen aangesloten op deze service, met ca. 4.675 gebruikers. Sinds de ondertekening van het oorspronkelijke contract in 2003 is het raadplegen van normen meer dan verzevenvoudigd terwijl de omvang van de collectie inmiddels is verdrievoudigd. Zowel voor NEN als voor Philips blijkt hiermee het on line raadplegen een groot succes.

Philips Formal Standardization & Regulation (FSR) maakt deel uit van het Philips onderdeel Intellectual Property & Standards. FSR levert informatie over nationale en internationale normen, aan alle onderdelen van het Philips concern. Ook nemen de leden van deze afdeling actief deel aan normcommissies. De afdeling FSR is zeer vooruitstrevend bezig. Alle documentatie wordt uitsluitend digitaal en hoofdzakelijk on line op de interne website ter beschikking gesteld. Dit i.v.m. het logistieke en beheersgemak maar vooral ook met het legaal kunnen verwerven en distribueren van informatie.

Eric van Affelen, hoofd Standards Supply (en webmaster van de IP&S – FSR) is tevens verantwoordelijk voor plaatsing van digitale informatie op het intranet, over het on line raadplegen van normen: “Het on line raadplegen van IEC-normen verloopt uitstekend, de normen zijn altijd actueel, het downloaden gaat gemakkelijk en de regelmatige IEC e-mailnotificatie over nieuwe normen is een fantastische service. NEN faciliteert deze voorziening voor ons, zo houden wij één vast contact voor onze normaanschaf. Binnenkort hebben wij veel digitale Amerikaanse en Chinese normen nodig. Het zou fantastisch zijn als NEN hier een oplossing voor biedt. NEN wordt dan voor ons echt een one-stop-shop.”

Het IEC is de internationale organisatie voor normen op het gebied van elektrotechniek en elektriciteit. Het stelt net zoals NEN normen op in overleg met relevante marktpartijen en geeft deze normen uit. De IEC-collectie bevat normen op het gebied van elektrotechniek, elektromagnetisme, elektro-akoestiek, multimedia, telecommunicatie, energieproductie en distributie, elektrische compatibiliteit, veiligheid en milieu.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht NEN