Eerste paal voor Bouwhuis in Zoetermeer

Zoetermeer – Voorzitter mr.drs. L.C. Brinkman van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB), heeft vanmiddag de eerste paal geslagen voor het nieuwe Bouwhuis in Zoetermeer.
Het markante gebouw wordt het centrale punt voor de belangenbehartiging van de bedrijven in de bouwsector. Het Bouwhuis wordt gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw bv – regio Rotterdam en als adviseurs zijn betrokken EAP Consultancy, Corsmit raadgevend Ingenieursbureau bv en Nelissen Ingenieursbureau bv. Doordat dit project in bouwteam wordt uitgevoerd wordt er optimaal gebruik gemaakt van de expertise van alle ontwerpende en uitvoerende partijen.

Aan de architect is de opdracht meegegeven een innovatief en herkenbaar kantoor te ontwerpen dat de hedendaagse kennis en kunde in de bouw weerspiegelt. Het Rotterdamse bureau Klunder Architecten heeft daarop een ontwerp gepresenteerd dat opvalt door de uitkragende hoogste verdiepingen. Kenmerkend zijn ook de stalen vakwerkliggers in de gevel, die deel uitmaken van de draagconstructie. Bij het Bouwhuis worden diverse toepassingen van ‘duurzaam bouwen’ en energiebesparende maatregelen in de praktijk toegepast. In de gevel is een innovatief installatiesysteem opgenomen en voor de klimaatregeling wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem.

Het Bouwhuis komt te staan aan de Oostzijde van Zoetermeer, langs de A12 en wordt een ‘landmark’ voor de gemeente. Het Bouwhuis heeft een bruto vloeroppervlak van 11.000 m2 en verheft zich boven een uitgestrekte parkeergarage van twee verdiepingen. Naast kantoorruimten biedt het nieuwe onderkomen congres- en vergaderfaciliteiten. Op het dak van de parkeergarage komt een tuin en op de tiende etage van het gebouw een patio met binnentuin.

BAM Utiliteitsbouw – regio Rotterdam zal het Bouwhuis in februari 2006 opleveren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht AVBB