BAM Utiliteitsbouw wint Jaap Endtz Veiligheidsprijs

Gouda – De tweejaarlijkse Jaap Endtz Veiligheidsprijs is deze keer gewonnen door BAM Utiliteitsbouw Bunnik. Naar het oordeel van de jury is het bedrijf erin geslaagd niet alleen op papier, maar ook op de werkvloer optimaal aandacht te besteden aan goede en veilige arbeidsomstandigheden.

De prijs werd dinsdag 25 mei 2004 uitgereikt door ir. N.J. de Vries, bestuurslid van de Stichting Jaap Endtz Veiligheidsprijs. Ir. R.P. van Wingerden MBA, directeur van BAM Utiliteitsbouw, nam de prijs – een bronzen sculptuur van beeldend kunstenares Josine Croin – in ontvangst.

Recordaantal deelnemers
Deze keer heeft het recordaantal van zeventien deelnemers zich voor de prijs aangemeld. Vijf van hen werden na de beoordeling van de schriftelijke inzendingen uiteindelijk genomineerd. Daarna hebben veiligheidsdeskundigen van Aboma+Keboma een bezoek gebracht aan een bouwplaats van elk van de genomineerden. De gecombineerde beoordeling van schriftelijke inzending en bouwplaatsbezoek leidde uiteindelijk tot het vaststellen van de winnaar.
Opmerkelijk was dat er deze keer behalve inzendingen van de gebruikelijke hoofdaannemers ook een gespecialiseerd aannemersbedrijf heeft meegedongen naar de prijs: het steigerbouwbedrijf Spreeuwenberg. Hoewel het bedrijf wel tot de genomineerden behoorde, scoorde BAM Utiliteitsbouw Bunnik net iets beter.

Veiligheid in woord èn daad
Veiligheid in de bouw is een zaak die continu aandacht behoeft. Daarom is in 1995 de Jaap Endtz Veiligheidsprijs ingesteld, vernoemd naar de toenmalige voorzitter van de Raad van Bestuur van de HBG. De organisatie van de prijs is in handen is van BouwNed, de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. Deelname staat open voor alle bouwbedrijven die werken aan verbetering van veiligheid op de bouwplaats. Het gaat erom dat veiligheid op een systematische manier wordt aangepakt met daarin een prominente rol voor het management; niet alleen in woord maar ook in daad.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht AVBB