Verrassende ontwerpen Meervoudig Ruimtegebruik

Arnhem – Drijvende fietspaden in de uiterwaarden, een woning met flexibele wanden of varkensstallen op de brug bij Zaltbommel? Studenten aan HBO en wetenschappelijk onderwijs hadden tot 1 mei 2004 de tijd om ideeën voor meervoudig ruimtegebruik aan de provincie voor te leggen.

In totaal zijn 46 studenten uit Nederland en Duitsland de uitdaging aangegaan met maquettes, computersimulaties of ontwerpschetsen. Ze dingen naar de hoofdprijs van €2000,-. De jury, met onder andere gedeputeerde Theo Peters en architecte Francine Houben, buigt zich op 7 juni over de 23 inzendingen.

Aandacht
De provincie Gelderland wil met het organiseren van de prijsvraag de aandacht vestigen op de bijdrage aan ruimtelijke kwaliteit. Daarnaast wil zij aandacht schenken aan de bijdrage die meervoudig ruimtegebruik kan leveren aan een beperking van het toenemende beslag op de beschikbare ruimte.

Opvallend was dat er dit jaar veel aandacht was voor specifiek Gelderse situaties. Zo worden onder andere oplossingen voor dorpen in mogelijke overloopgebieden in de vorm van een gezelschapsspel gepresenteerd. Ook wordt aan de binnenstad van Nijmegen meer groen toegevoegd door rijnaken om te toveren tot stadspark.

De winnaar van de prijsvraag wordt in de loop van de maand juni 2004 bekend gemaakt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Gelderland