AVBB: Contracten voor nieuw Bouwhuis ondertekend

Gouda – De bouw van het nieuwe Bouwhuis in Zoetermeer kan beginnen. Namens de betrokken bouworganisaties zijn de contracten met gemeente en aannemer getekend. Voorjaar 2006 moet het kantoor gereed zijn.

Het Bouwhuis wordt het centrale punt van de belangenbehartiging van de bedrijven in de bouwsector. Daartoe wordt aan de Oostzijde van Zoetermeer, langs de A12, een nieuw gebouw neergezet. Naast kantoorfaciliteiten herbergt het Bouwhuis congres- en vergadervoorzieningen. Nu huizen het AVBB en een aantal van de lidverenigingen in twee panden in Gouda.

Namens de gemeente verklaarde wethouder Emmens bij de ondertekening blij te zijn met de komst van de ondernemingsorganisatie naar zijn stad. Ook andere overkoepelende belangenbehartigende organisaties van handel, logistiek en industrie hebben hun kantoor in Zoetermeer.

AVBB-voorzitter Brinkman beklemtoonde dat met de nieuwbouw een lang gekoesterde wens in vervulling zal gaan. Binnenkort zal de daadwerkelijke bouw aanvangen. Het Bouwhuis wordt gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw bv regio Rotterdam en is een ontwerp van het Rotterdamse bureau Klunder Architecten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht AVBB