Iv-Groep neemt activiteiten van Nevesbu over

Papendrecht – Een deel van de activiteiten van het maritieme ingenieursbureau Nevesbu,de voormalige dochteronderneming van de RDM-groep, worden voortgezet als Iv-Nevesbu, een nieuwe divisie van Iv-Groep.

Iv-Groep, een niet-beursgenoteerde Nederlandse particuliere onderneming, is de beheermaatschappij van de advies- en ingenieursbureaus Iv-Bouw & Industrie, Iv-Infra, Iv-Oil & Gas en Iv-Water. Op de meest recente lijst van onafhankelijke ingenieursbureaus staat Iv-Groep op de twaalfde plaats.

Iv-Nevesbu gaat opereren vanuit het hoofdkantoor in Papendrecht en is een 100% werkmaatschappij van Iv-Groep. Iv-Nevesbu richt zich op de bovenkant van de maritieme markt. In grote lijnen worden de navolgende diensten aangeboden:
– Ontwerp en specificatie van speciale schepen, zoals megajachten, marinevaartuigen en offshore werkschepen.
– Specialistische dienstverlening, zoals het ontwerp van boordsystemen en voortstuwingsinstallaties voor (marine)schepen en onderzeeboten.
– Hoogwaardige adviezen voor offshore projecten, FEM-rekenwerk, basic design en specificaties voor de ombouw van tankers tot drijvende productie- en opslagschepen (FPSO’s)
– Technische en commerciële ondersteuning van opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Om de bestaande en nieuwe opdrachtgevers in de markt optimaal te kunnen bedienen zijn de handelsnaam Nevesbu, de documentatie, de in uitvoering zijnde projecten en een kern van twintig medewerkers overgenomen.
Het bureau zal in haar communicatie met relaties en opdrachtgevers de naam Iv-Nevesbu gebruiken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Iv-Groep