Thalys vanaf 13 juni 2004 rookvrij

Utrecht – Als gevolg van de Tabakswet zal Thalys met ingang van 13 juni 2004 zijn treinen rookvrij maken. In navolging van NS, die op 1 januari 2004 reeds een rookverbod invoerde op alle treinen, stations en werkplekken van NS-medewerkers, zal ook Thalys per 13 juni een rookverbod instellen.

Treinen rookvrij
Reeds op 3 december 2000 maakte Thalys zijn Comfort 1 (1e Klas) rookvrij omdat het aandeel van de zitplaatsen bestemd voor rokers niet in verhouding stond tot het aantal reizigers dat daadwerkelijk wilde roken. Deze maatregel is goed door de Thalys-reizigers ontvangen. Roken bleef echter toegestaan in één rijtuig Comfort 2. Hoewel de internationale treinen wegens de gecompliceerde internationale besluitvoering voorlopig waren vrijgesteld van verplichtingen verbonden aan de Tabakswet, wil Thalys vooruitlopend op de invoering in Europa reeds de nodige maatregelen treffen zodat klanten kunnen reizen en Thalys-medewerkers kunnen werken zonder daarbij hinder te ondervinden van roken door anderen. Deze beslissing is genomen in overeenstemming met Thalys International, het samenwerkingsverband voor hogesnelheidstreinen tussen de Franse en Belgische Spoorwegen in Brussel.

Uitrusting Thalys-treinen
Zodra deze maatregel ingaat zullen de rokersrijtuigen in alle Thalys-treinstellen grondig worden gereinigd. Daarnaast worden reizigers uitvoerig geïnformeerd.

Overige treinen NS Internationaal
Ook de ICE-treinstellen zullen met ingang van 13 juni 2004 rookvrij zijn. De Internationale trein naar Brussel is sinds 1 januari 2004. al rookvrij.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Thals Nederland