Zo snel mogelijk weer stadsvervoer in Oss

‘s-Hertogenbosch – De Provincie Noord-Brabant spant zich tot het uiterste in om het stadsvervoer in Oss zo snel mogelijk weer op gang te krijgen. De verwachting is dat er medio volgende week een oplossing kan worden geboden. De provincie is overvallen door het plotselinge uitblijven van het stadsvervoer in Oss. Wel kunnen reizigers in Oss nog gebruik maken van het streekvervoer en de Taxihopper.

Het experiment met openbaar vervoer dat werd gevoerd in Oss is na drie jaar niet geslaagd. De extra financiële en kwalitatieve inspanningen van de provincie en vervoerder Millennium Transport International (MTI) hebben wel geleid tot een hogere klanttevredenheid, maar niet tot meer reizigers. Daarom hebben Gedeputeerde Staten op 8 april jl. besloten om de huidige, experimentele, concessie in de gemeente Oss niet te verlengen. Deze concessie loopt tot en met 5 juni 2004. De provincie is er steeds van uitgegaan dat MTI zijn lopende concessie met MTI tot en met 5 juni 2004 zou nakomen en is van mening dat zij daarvoor voldoende middelen aan MTI ter beschikking heeft gesteld. Nu blijkt dat MTI met ingang van 27 april jl. al het stadsvervoer heeft gestaakt.

Gedeputeerde Janse de Jonge is verbaasd en maakt zich zorgen over de ontstane situatie in Oss. “Mogelijk is dit een negatieve uitwerking van het marktmechanisme in het OV. Ik denk dat de overheid zich moet beraden over hoe er in de toekomst met dit soort situaties kan worden omgegaan zodat niet de reiziger de dupe wordt, zoals nu in Oss.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Brabant