Groot onderhoud aan A1-viaduct Hoevelaken

Den Haag – Rijkswaterstaat gaat met ingang van komend weekeinde het bijna veertig jaar oude viaduct in de A1 bij Hoevelaken renoveren. Het beton onder en op het viaduct wordt gerepareerd en het asfalt wordt vervangen. Ook komen er nieuwe, geluidsarme voegovergangen, waardoor het verkeer bij het op- en afrijden van het viaduct minder lawaai maakt.

Het A1-viaduct Hoevelaken, dat direct ten oosten van knooppunt Hoevelaken ligt, dateert van 1965. Vijftien jaar geleden is het meest zuidelijke deel van het viaduct gerepareerd. Na een noodreparatie in 2003 heeft Rijkswaterstaat besloten groot onderhoud uit te voeren aan de andere delen van het viaduct. Hierop liggen de beide hoofdrijbanen en de parallelbaan aan de kant van Hoevelaken. Na het onderhoud is het viaduct weer sterk genoeg voor de komende dertig jaar.

Het werk op het viaduct wordt uitgevoerd in negen weekenden, uitgezonderd de weekeinden met feestdagen, vanaf 16 april tot 5 juli. De werkzaamheden vinden telkens van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur plaats. De rijbaan is dan verlegd en versmald en er geldt een maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur.

De laatste twee weekenden van juni en het eerste van juli zullen de A1-afrit nr. 14 Hoevelaken vanuit de richting Apeldoorn en ook toerit 14 Hoevelaken in de richting Amsterdam zijn afgesloten. De af- en oprit liggen dan namelijk in het werkvak. Verkeer van en naar de kern Hoevelaken wordt omgeleid.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat