Recordaantal bezoekers op Intertraffic Amsterdam 2004

Amsterdam – Intertraffic Amsterdam 2004 is succesvol afgesloten met een recordaantal van 24.109 bezoekers uit 109 verschillende landen. Het internationale karakter van de vakbeurs voor ontwerp, beheer en onderhoud van verkeers- en vervoersinfrastructuur werd eveneens onderstreept door de herkomst van de exposanten die 39 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigden. De Intertraffic Innovation Award ging dit keer naar het bedrijf Prismo uit Engeland voor het product Colourbright, een geavanceerd reflectiesysteem dat ’s nachts door de verlichting van auto’s het wegdek oplicht. De eerstvolgende Intertraffic vakbeurs die op het programma staat, vindt plaats in Mexico City van 27 tot en met 29 oktober 2004.

Tevreden exposanten
Ook qua exposanten brak Intertraffic Amsterdam een record; 677 deelnemers presenteerden hun nieuwste producten en diensten aan het publiek. Onder de exposanten heerste alom tevredenheid over de resultaten van de beurs.
Het Duitse bedrijf Designa sprak van een uitstekende editie. ‘We hebben de afgelopen dagen nieuwe contacten gelegd voor projecten die zeer veelbelovend lijken. Bovendien waren we zeer onder de indruk van de professionele organisatie,’ aldus Daniela Schrör. Vialis uit Nederland scoorde hoog met haar innovaties. Communicatiemanager Michel Vesseur: ‘We hebben op Intertraffic Amsterdam onder andere onze nieuwe verkeerslichten en parkeerautomaten geïntroduceerd. De beurs biedt een uitstekend platform om nieuws bij een zeer internationaal publiek onder de aandacht te brengen.’
Rainer Müller van M-Tech geeft aan dat zijn bedrijf zeer goede zaken heeft gedaan. ‘Ik heb het gevoel dat de beurs veel nieuwe bezoekers uit Oost-Europese en Aziatische landen heeft getrokken. Deze opkomende markten zijn voor ons als wereldwijd opererend bedrijf zeer interessant.’ Richard Neumann van Swarco uit Oostenrijk is eveneens zeer tevreden over de kwantiteit en kwaliteit van de bezoekers. ‘Wij zijn de volgende editie zeker weer als exposant aanwezig en dan zelfs met een nog grotere stand.’

Intertraffic Innovation Award
De Innovation Award is de prijs voor het meest innovatieve product dat op de beurs gepresenteerd wordt. In januari selecteerde de jury tien bedrijven die voor een nominatie in aanmerking kwamen. Dit waren Erich Utsch AG uit Duitsland, DTV Consultants, Silca Traffic Systems, Parkmate Products en Vialis Verkeer & Mobiliteit uit Nederland, H.C.I.S. company uit Frankrijk, Arsenal Research en SKIDATA AG uit Oostenrijk, Prismo Ltd. uit Engeland en SERNIS uit Portugal.
Tijdens een laatste jureringsronde op de dag voorafgaand aan de start van de vakbeurs, wees de jury het bedrijf Prismo uit Engeland aan als winnaar van de eretitel. Dit maakte de jury bekend tijdens de opening van Intertraffic Amsterdam op dinsdag 30 maart.
Prismo ontving de Award voor hun product Colourbright. De jury motiveerde haar keuze als volgt: ‘Het innovatieve materiaal aangebracht op het wegdek, licht door de koplampen van een auto in het donker op. De goede zichtbaarheid die daarmee met name op niet verlichte wegen gerealiseerd wordt, levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in het verkeer.’

Eerste Intertraffic Noord-Amerika in september 2005
Op de openingsdag van Intertraffic Amsterdam 2004, ondertekenden algemeen directeur Hans Bakker van Amsterdam RAI en directeur T. Peter Ruane van de American Road & Transportation Builders Association het contract voor de organisatie van de eerste Intertraffic in Noord-Amerika. Deze tweejaarlijkse vakbeurs zal plaatsvinden in September 2005 in een stad aan de oostkust van het continent.

Met de organisatie van een Intertraffic beurs in Noord-Amerika voegt Amsterdam RAI een belangrijke locatie toe aan haar portefeuille van wereldwijde Intertraffic beurzen. Naast de ‘moederbeurs’ in Amsterdam telt de beurs ook edities in Mexico, Turkije en Thailand.

Intertraffic Amsterdam 2006
Intertraffic Amsterdam 2006 vindt plaats van 4 tot en met 7 april 2006.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht RAI