Grote spoorwerkzaamheden rondom Breda 7-15 april

Zoetermeer – Een aantal zeer ingrijpende spoorwerkzaamheden rondom Breda is geconcentreerd in een 7-daagse buitendienststelling van 7 tot 15 april 2004. De werkzaamheden betekenen een belangrijke stap in de realisatie van de aansluiting van station Breda CS op de Hogesnelheidslijn-Zuid. Vanaf eind 2006 rijden snelle treinen (shuttletreinen) over het HSL-spoor vanuit Breda naar Rotterdam en Antwerpen.

De meeste werkzaamheden vinden plaats rondom station Breda.Ten westen van het station wordt een nieuw wisselcomplex aangelegd en over een lengte van anderhalve kilometer worden sporen, inclusief ballast en dwarsliggers, vervangen. Daarnaast wordt een nieuw beveiligingssysteem in gebruik genomen.

Op het bestaande traject Lage Zwaluwe-Breda worden ter hoogte van Zevenbergschen Hoek hogesnelheidswissels ingebouwd. Bij Roosendaal worden in het kader van periodiek onderhoud wissels vernieuwd. Bij Lage Zwaluwe/ Zevenbergschen Hoek, Prinsenbeek en Etten-Leur worden overwegen vernieuwd of verwijderd. Bij Prinsenbeek vinden ter hoogte van het perron tevens heiwerkzaamheden plaats ten behoeve van geluidsschermen. De werkzaamheden bij Roosendaal en Etten-Leur worden uitgevoerd in opdracht van ProRail. De werkzaamheden kunnen zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts plaatsvinden. In verband met de werkzaamheden is er van woensdagavond 7 april 23.00 uur tot donderdagochtend 15 april 6.00 uur zeer beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Breda CS. Van 7 april tot 15 april rijden er geen treinen tussen Breda en Roosendaal, van 7 april tot 13 april rijden er geen treinen tussen Breda en Lage Zwaluwe. Ook rijden er op 8 april geen treinen tussen Breda en Gilze-Rijen. Op deze trajecten worden door NS bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Projectorganisatie HSL-Zuid