Bouw Natuurbrug Het Groene Woud van start

‘s-Hertogenbosch – Rijkswaterstaat is op 16 februari 2004 gestart met de bouw van “Natuurbrug Het Groene Woud” over de A2, tussen Best en Boxtel. De 50 meter brede natuurbrug vormt straks een mooie robuuste verbinding tussen het Dommeldal en Beerzedal. De natuurbrug draagt bij aan de realisering van Het Groene Woud. Dit is weer een belangrijk onderdeel van de ecologische hoofdstructuur, waarvoor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Provincie Noord-Brabant zich sterk maken.
Het is de bedoeling de natuurbrug in januari 2005 te openen.

De aanleg van de natuurbrug schept voldoende passageruimte voor de bestaande diersoorten en biedt daarnaast de mogelijkheid om grote grazers in het gebied uit te zetten.
Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit financieren de natuurbrug gezamenlijk. Het Brabants Landschap neemt het terreinbeheer op zich. Rijkswaterstaat staat aan de lat voor de uitvoering.

Bouw Natuurbrug Het Groene Woud van start | Infrasite

Bouw Natuurbrug Het Groene Woud van start

‘s-Hertogenbosch – Rijkswaterstaat is op 16 februari 2004 gestart met de bouw van “Natuurbrug Het Groene Woud” over de A2, tussen Best en Boxtel. De 50 meter brede natuurbrug vormt straks een mooie robuuste verbinding tussen het Dommeldal en Beerzedal. De natuurbrug draagt bij aan de realisering van Het Groene Woud. Dit is weer een belangrijk onderdeel van de ecologische hoofdstructuur, waarvoor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Provincie Noord-Brabant zich sterk maken.
Het is de bedoeling de natuurbrug in januari 2005 te openen.

De aanleg van de natuurbrug schept voldoende passageruimte voor de bestaande diersoorten en biedt daarnaast de mogelijkheid om grote grazers in het gebied uit te zetten.
Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit financieren de natuurbrug gezamenlijk. Het Brabants Landschap neemt het terreinbeheer op zich. Rijkswaterstaat staat aan de lat voor de uitvoering.