Rail Cargo information Netherlands geopend door Peijs

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft op 22 januari 2004 het startschot gegeven voor Rail Cargo information Netherlands, het voorlichtingsbureau voor railgoederenvervoer in Nederland en Europa.

De belangrijkste taken van het bureau zijn het ontsluiten en aanbieden van informatie over het railgoederenvervoer. Het bureau wil zo meer bekendheid geven aan de vele mogelijkheden die railgoederenvervoer kan bieden naar Europese bestemmingen.

Rail Cargo information Netherlands is op initiatief van een aantal marktpartijen en het ministerie van Verkeer en Waterstaat opgericht. Directeur van het voorlichtingsbureau, Max Philips: “De oprichting van het bureau komt op het juiste moment. De ontwikkelingen in het railgoederenvervoer gaan snel. Nu al zijn er in Nederland zes verschillende bedrijven actief op het spoor die steeds nieuwe diensten aanbieden.”

Het vervoerde volume is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld en de groei zal de komende jaren doorzetten. Om die groei aan te kunnen is het nodig om de potentie van het railgoederenvervoer optimaal te benutten. In dit kader is de ontwikkeling van de Betuweroute erg belangrijk. Max Philips: “We zien nu al dat de belangstelling van het Nederlandse bedrijfsleven voor de mogelijkheden van railgoederenvervoer sterk groeit. Wij spelen op deze belangstelling in en willen zo de drempel verder verlagen om goederen per spoor te vervoeren.”

Het bureau richt zich met haar activiteiten met name op verladers en logistieke dienstverleners die nu nog niet met het spoor werken. Naast een telefonische helpdesk en het verschaffen van informatie via www.railcargo.nl zullen verladers en logistieke dienstverleners persoonlijk worden bezocht. Max Philips: “Dit laatste doen we niet alleen omdat we veel te vertellen hebben, maar ook omdat we willen luisteren naar de behoeften die er bestaan bij de doelgroepen om vervolgens deze behoeften terug te koppelen naar de railgoederenvervoerders.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht RCIN

Rail Cargo information Netherlands geopend door Peijs | Infrasite