Weggebruikers positief over proef Ritsen met gidsen

Uit een in september door Rijkswaterstaat gehouden enquête blijkt dat de meeste weggebruikers vinden dat de proef Ritsen met elektronische gidsen een belangrijke bijdrage levert aan soepeler en veiliger ritsen.

Definitieve conclusies over de proef trekt Rijkswaterstaat pas na een analyse van het werkelijk vertoonde gedrag. De analyse aan de hand van meetgegevens en de verwerking van het beeldmateriaal van de videocamera’s is begin 2004 afgerond.


Van de ondervraagden denkt 40% dat het effect van de proef op het ritsen positief is, 25% ziet geen verschil en 6 % vindt dat de proef een negatief effect heeft.Naar de vraag of de verkeersveiligheid er op vooruit gaat zegt 37% dat de proef een positief effect heeft, 26% ziet geen effect, 19% denkt dat de proef een negatief effect op de verkeersveiligheid heeft en de rest weet niet wat het effect is. De helft van de respondenten geeft aan dat Rijkswaterstaat het systeem vaker toe zou moeten passen.

Ritsen met elektronische gidsen is een proef van het innovatieprogramma Wegen naar de Toekomst van Rijkswaterstaat. Met deze proef onderzoekt Rijkswaterstaat of het ritsen met automatische lichtsporen op de A9 ter hoogte van Uitgeest richting Alkmaar soepeler en veiliger verloopt. De proef duurt tot het eind van het jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Wegen naar de Toekomst