ProRail sluit zich aan bij initiatief om mkb sneller te betalen

ProRail sluit zich aan bij betaalme.nu, het initiatief dat gericht is op snelle betaling van leveranciers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB). Hierdoor kan het MKB eerder over geld beschikken, waardoor haar financiële positie sterker wordt.

Manifest
CFO Hans van Leeuwen: ‘Vaak hebben grote organisaties lange betalingstermijnen en dat is voor het MKB niet handig. In ons manifest beloven we onze leveranciers binnen 30 dagen te betalen en leveranciers die behoren tot het MKB nog sneller. Het MKB is belangrijk voor ProRail, we doen namelijk veel zaken met kleine en middelgrote bedrijven, vandaar dat wij ons graag aansluiten bij dit initiatief.’

Betaalme.nu
Betaalme.nu is een initiatief van het bedrijfsleven en krijgt subsidie van het ministerie van Economische Zaken. Bedrijven die betaalme.nu al ondersteunen zijn onder meer Philips, KPN, Schiphol, NS en ING. Het streven van Betaalme.nu is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de 1000 grootste Nederlandse ondernemingen het initiatief onderschrijft en dat op die manier zo’n € 2,5 miljard uit openstaande facturen vrij wordt gemaakt voor het MKB.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail