KIC InnoEnergy heropent Call for Innovation Proposals 2016

Foto: Ivo Ketelaar

Voortgezette kans voor innovatieve bedrijven in de duurzame energie om zakelijke ondersteuning en financiering aan te vragen, vóór 11 oktober 2016

Volgend op het succes van de eerste ‘Call for Innovation Proposals 2016’ opent KIC InnoEnergy op 1 juni 2016 de tweede fase van de Call.

Voor het vijfde jaar op rij zoekt het initatief Europese bedrijven – start-up, mkb/kmo of groter – die al een innovatief en duurzaam energieproject op het niveau van onderzoek en ontwikkeling klaar hebben staan, maar die nog hulp nodig hebben om hun product op de markt te brengen.

De initiële Call voor 2016 die in april sloot, registreerde meer dan 500 geïnteresseerde innovatieve partijen over heel Europa. KIC InnoEnergy hoopt de heropende Call om te zetten in nieuwe aanvragen voor steun.

De tweede fase van de Call loopt tot 11 oktober 2016. Nadat de call gesloten wordt, nodigt KIC InnoEnergy de meest veelbelovende deelnemers uit om hun concepten aan de beoordelingscomités te presenteren. Op 19 december 2016 worden de kandidaten bekendgemaakt die zakelijke ondersteuning en financiering krijgen toegekend.

Innovatie is cruciaal
“De energiesector maakt enorme veranderingen door en wordt geconfronteerd met grote uitdagingen. Innovatie is cruciaal als we emissies willen verlagen en tegelijkertijd een toekomst van duurzame en betaalbare energie willen bereiken. Het is onze taak die innovatie te helpen vinden, ontwikkelen en wat essentieel is: op de markt te brengen”, aldus Diego Pavia, Chief Executive Officer bij KIC InnoEnergy. “Dat is de essentie van de Call for Innovation Proposals. Hiermee ontstaan de connecties die projecten vooruit helpen. We brengen vernieuwers in contact met de industrie en met andere partners uit Europa zodat ze hun projecten, tot voor kort slechts concepten, kunnen commercialiseren.”

133 miljoen en 70 nieuwe producten en diensten
KIC InnoEnergy legt zich toe op het bevorderen van innovaties in de duurzame energiesector in Europa. Dit is de zevende Call in vijf jaar. Tot op heden heeft KIC InnoEnergy 133 miljoen euro geïnvesteerd en ruim 70 nieuwe producten en diensten op weg naar hun eerste klanten geholpen. De eerste fase van de Call van 2016 sloot in april en ontving ruim vijfhonderd registraties van bedrijven uit heel Europa. KIC InnoEnergy hoopt nu nog meer bedrijven aan te sporen deel te nemen.

De Call vraagt om innovatievoorstellen in acht thema’s:

  • Schone kool- en gastechnologieën
  • Energieopslag
  • Energiezuinigheid
  • Energie uit chemische brandstoffen
  • Hernieuwbare energiebronnen
  • ‘Smart homes’ en ‘smart cities’
  • ‘Smart grid’
  • Duurzame nucleaire en hernieuwbare alternatieven

Diego Pavia, Chief Executive Officer bij KIC InnoEnergy: ”Het is voor ons geweldig dat we de Call dit jaar voor de tweede keer kunnen openen. De eerste fase heeft een fantastische respons gehad. Door de Call opnieuw te openen, hopen we nog meer bedrijven te bereiken en inzendingen te ontvangen van degenen die de vorige deadline hebben gemist of zich voor het eerst aanmelden.”

Meer informatie
www.kic-innoenergy.com/kic-innoenergy-reopens-2016-call-for-innovation-proposals

Over KIC InnoEnergy
KIC InnoEnergy is een Europees bedrijf dat zich toelegt op het bevorderen van innovatie en ondernemerschap in duurzame energie. Door bedrijven, onderzoeksinstellingen en academici samen te brengen, streven we naar een positieve impact op de sector voor hernieuwbare energie in Europa. We brengen innovatieve producten, diensten en succesvolle bedrijven tot leven en creëren toekomstige specialisten met een nieuwe mind-set. Ons consortium bestaat uit 27 aandeelhouders en een extra 100+ partners: bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en business schools uit de hele energiemix in Europa. Vanuit het hoofdkwartier in Nederland, ontwikkelt KIC InnoEnergy zijn activiteiten over een netwerk van bureaus in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Portugal, Polen en Zweden. Meer dan 150 partners dragen bij aan de activiteiten van KIC InnoEnergy dat op die manier een eersteklas en dynamisch netwerk vormt – en altijd openstaat voor nieuwe deelnemers. De 27 aandeelhouders van het bedrijf hebben zich geëngageerd voor een zevenjarig industrieel plan waarin zij toezeggen om €700 miljoen aan inkomsten te mobiliseren, alleen al in de periode 2011-2015. KIC InnoEnergy wordt financieel gesteund door het Europees instituut voor Innovatie en Technologie EIT. Hoewel het bedrijf een winstoogmerk heeft, is de financiële strategie ‘niet voor dividend’, en herinvesteert KIC InnoEnergy alle winsten terug in de eigen activiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: KIC InnoEnergy SE

KIC InnoEnergy heropent Call for Innovation Proposals 2016 | Infrasite