Heijmans: mager eerste halfjaar, forse groei orderportefeuille

  • Netto resultaat € 8 miljoen negatief (1e halfjaar 2013: € 5 miljoen negatief);
  • Omzet 1e halfjaar komt uit op € 823 miljoen (1e halfjaar 2013: € 912 miljoen);
  • Orderportefeuille, toename binnen alle bedrijfsstromen: € 2,3 miljard ultimo juni 2014 vs. € 1,6 miljard ultimo 2013;
  • Resultaat infra Nederland negatief, Infra België beter dan vorig jaar:
  • Aantal verkochte woningen 1e halfjaar toegenomen tot 482 (1e halfjaar 2013: 386 woningen), aandeel verkochte woningen aan particulieren toegenomen tot 244 (1e halfjaar 2013: 172 woningen);
  • Netto schuld € 99 miljoen per ultimo juni 2014 (€ 121 miljoen 1e helft 2013), solvabiliteit 30%.

Bert van der Els, voorzitter Raad van Bestuur/CEO Heijmans:

"Met het resultaat ben ik niet tevreden. Het moet gewoon beter. We zien perspectief in de sterke ontwikkeling van de orderportefeuille over de gehele linie en een steeds steviger herstel van de woningmarkt. We gaan door op de ingeslagen weg gericht op het verder verbeteren en centraliseren van inkoop, tender, – en projectmanagement. Deze koers zetten we onverminderd voort en ik verwacht dan ook dat het bedrijfsresultaat zich de komende periodes zal verbeteren. De verwerving van toonzettende en integrale projecten als N23 en Eurojust, maar zeker ook de PPS projecten A9, RIVM en A12 illustreert onze kwaliteit en de kansen voor de toekomst. We zullen veel tijd besteden aan de voorbereiding van deze projecten. Het aantrekken van de chief technology officer zal nog meer versnelling in onze innovatieportfolio brengen. Als centraal gestuurde organisatie focussen we op projecten waarin deze kracht tot meerwaarde voor onze klanten leidt."

Company Profile

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten op het gebied van vastgoed, woningbouw, utiliteit, wegen en civiel combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op een integrale aanpak en kwaliteit van de uitvoering bieden we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert integrale, innovatieve projecten voor grote klanten als bedrijven en overheden en woningen voor beleggers en woonconsumenten. Met ruim 7.100 collega’s en een omzet van ruim € 820 miljoen over de eerste helft van 2014, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV