Grontmij verkoopt veldwerkactiviteiten

Grontmij NV maakt bekend haar veldwerkactiviteiten in Nederland te verkopen aan Het Veldwerkbureau B.V. De verkoop van de veldwerkactiviteiten is onderdeel van de geselecteerde desinvesteringen, zoals eerder dit jaar aangekondigd in de strategie Back on Track van Grontmij.

De veldwerkactiviteiten bestaan uit werkzaamheden, zoals het handmatig en mechanisch boren, sonderen en het nemen van water- en bodemmonsters en zijn momenteel onderdeel van de Divisie Planning & Design. De veldwerkactiviteit worden gezien als non-core activiteiten, daar waar de focus van Grontmij ligt op het leveren van ingenieurs- en adviesdiensten. De verkoop draagt bij aan de focus van Grontmij op het realiseren van winstgevende autonome groei.

De omzet van de veldwerkactiviteiten bedroeg in 2011 ongeveer 2,4 miljoen. Het betreft 18 medewerkers. Over de verkoopsom van deze transactie wordt geen mededeling gedaan.

Jan Nijhof, directeur Planning & Design is verheugd met de overeenkomst: “ Het is voor ons van strategisch belang dat we ons kunnen focussen op onze core-activiteiten. Tegelijk hebben wij met grote zorgvuldigheid gekeken naar een goede toekomst voor onze collega’s die zich nu bezighouden met de veldwerkactiviteiten. Met de verkoop aan Het Veldwerkbureau B.V. zijn wij er van overtuigd dat de dienstverlening aan de klanten van terreinonderzoek op het gewenste niveau blijft.”

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Sweco Nederland