Boskalis rondt overname MNO Vervat af

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft de reeds aangekondigde voorgenomen overname van MNO Vervat afgerond.

MNO Vervat heeft een vooraanstaande positie in de Nederlandse civiele infrastructuur markt. Het in 1917 opgerichte familiebedrijf specialiseert zich in wegen, beton- en overige civiele constructies. Internationaal is MNO Vervat onder andere actief in Suriname. MNO Vervat heeft een jaaromzet van circa € 300 miljoen, een orderboek van ruim twee keer de jaaromzet en circa 1.000 werknemers in dienst.

Met het samengaan van Boskalis Nederland en MNO Vervat ontstaat een speler met een gecombineerde infra-omzet van circa € 0,5 miljard, die in staat is een leidende rol te spelen in de top van de Nederlandse markt.

Daarnaast verkrijgt Boskalis met MNO Vervat de benodigde kennis en expertise op het gebied van beton- en overige civiele constructies voor de internationale projecten. Hiermee kan worden ingespeeld op de toenemende vraag naar complete oplossingen voor complexe haven- en offshore projecten. Vergelijkbare expertise wordt binnen de groep op regionale schaal in het Midden-Oosten met Archirodon reeds zeer succesvol toegepast.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met de activiteiten van SMIT levert Boskalis een breed spectrum aan maritieme diensten en heeft daarnaast strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in de offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten, beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden en is actief in circa 65 landen, verspreid over zes continenten. De onderneming heeft inclusief haar aandeel in partnerships ruim 14.000 medewerkers in dienst.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke Boskalis Westminster nv