ARCADIS wint groot contract in Maleisie

ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft bekendgemaakt dat het met VALE MALAYSIA MANUFACTURING (VMM) een contract heeft ondertekend ter waarde van US$ 44 miljoen voor het leveren van project- en bouwmanagementdiensten. VMM is een dochteronderneming van het Braziliaanse mijnbouwconglomeraat VALE. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd vanuit een in Maleisië gehuisveste joint-venture, waarin ARCADIS voor 75% en TOWELL Construction voor 25% participeert. Eerder heeft ARCADIS in eenzelfde joint venture verband met TOWELL samengewerkt aan een project voor VALE in Oman.

ARCADIS en TOWELL gaan VALE ondersteunen met het investeringsprogramma ter waarde van US$ 1,4 miljard voor een industrieel complex in Teluk Rubiah een district in de stad Lumut in het westen van Maleisië. Het betreft de eerste fase van het zogenaamde VALE Malysia Manufacturing Project, dat de ontwikkeling omvat van een regionaal distributiecentrum voor ijzererts. Het distributiecentrum zal worden geïntegreerd in een haventerminalgebied, dat toegankelijk zal worden gemaakt door de bouw van een twee kilometer lange brug. De planning is dat het complex binnen drie jaar operationeel zal zijn.

Op het hoogtepunt van de bouw zullen ARCADIS en TOWELL VMM ongeveer 140 mensen op het bouwterrein in Teluk Rubiah aan het werk hebben. Het team wordt opgebouwd in samenwerking met ARCADIS Logos, de Braziliaanse dochteronderneming van ARCADIS. Het contract heeft een looptijd van 24 maanden en is vergelijkbaar met het contract dat met VALE is afgesloten voor het Oman Industrial Complex Project, dat inmiddels succesvol en ook in samenwerking met ARCADIS experts uit Brazilië is voltooid.

Manoel Antonio sa Silva, directeur ARCADIS Logos: “De combinatie van de wereldwijde ervaring van ARCADIS in het leveren van projectmanagementdiensten en de meer dan 30 jaar succesvolle dienstverlening aan VALE, was doorslaggevend bij het binnenhalen van dit project. Wij zijn erg trots deel te kunnen uitmaken van een dergelijke samenwerking, waarmee de positie van VALE op de Zuidoost-Aziatische markt wordt versterkt”.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V. (Internationaal hoofdkantoor)