Openstelling nieuwe aansluiting A73 op Greenportlane

In week 36 zal de nieuwe toe- en afrit 12 Grubbenvorst op A73 in zuidelijke richting, opengesteld worden voor verkeer. De nieuwe toe- en afrit is aangelegd voor de aansluiting van de A73 op de Greenportlane en is het eerste gedeelte van de Greenportlane dat in gebruik genomen wordt.

In verband met de nieuwe aansluiting vinden tussen 1 en 5 september werkzaamheden plaats ter hoogte van afrit 12.

Ten behoeve van de werkzaamheden zijn in de betreffende periode aangepaste verkeersmaatregelen van toepassing op de A73, Venrayseweg en St.Jansweg.

De Greenportlane (N295) is een nieuw aan te leggen dubbelbaans weg met twee rijstroken per rijrichting en een middenberm. De maximale snelheid is 80 km/u en is volledig gescheiden van langzaam verkeer. De weg loopt over het grondgebied van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas en zorgt voor een goede ontsluiting van het gebied Klavertje 4, waar onder de vlag van Greenport Venlo in de toekomst veel bedrijvigheid gepland is. De Greenportlane is de basis voor een goed bereikbare regio en levert een bijdrage aan de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de omliggende woonkernen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Limburg