Opdracht Imtech onderhoud openbare verlichting, verkeersinstallaties Breda

Imtech Infra (technische dienstverlening voor de infrastructurele markt) heeft van de gemeente Breda de opdracht gekregen voor het langdurig onderhoud van alle openbare verlichting en alle verkeersinstallaties in de stad. Met het contract is een bedrag van 1,4 miljoen euro gemoeid. Imtech Infra verwierf de opdracht vanwege de combinatie van bewezen ervaring en kennis, en de juiste kostenverwachting.

Tei Ickenroth, Directeur Regio Zuid van Imtech Infra Nederland: “We zijn trots dat we deze opdracht hebben gekregen van de gemeente Breda. We zijn al jaren in de stad gevestigd en deze werkzaamheden zijn ons op het lijf geschreven. We zien uit naar de samenwerking en zijn ervan overtuigd dat we met onze expertise een toegevoegde waarde kunnen leveren; met dagelijkse ondersteuning, maar ook bij de invulling van het toekomstige beleid van de gemeente.”

De gemeente Breda heeft ruim 34.000 lichtmasten, ongeveer 35.000 verlichtingsarmaturen, en meer dan 36.000 lampen. Daarnaast zijn er in de gemeente 96 verkeersregelinstallaties, vijf voetgangersoversteekplaatsen met automatische detectie (AVOP’s), twee geregelde oversteekplaatsen, twee selectieve afsluitingen en tien verschijnbordinstallaties. Imtech Infra zal tot 2016 hiervoor de onderhoudswerkzaamheden en instandhouding voor haar rekening nemen. De werkzaamheden omvatten het plaatsen van verlichtingsmasten, het onderhouden en vervangen van armaturen en de instandhouding van verkeersinstallaties.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Imtech N.V.