VelopA en ProRail sluiten contract voor levering bekroonde Easylift+

VelopA-Citystyle en ProRail hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van het dubbellaagse fietsparkeersysteem Easylift+. In de komende jaren levert en plaatst VelopA-Citystyle ongeveer tweederde van tienduizenden nieuw benodigde fietsplaatsen bij treinstations in Nederland. Deze uitbreiding maakt onderdeel uit van het project ‘Ruimte voor de Fiets’, waarmee ProRail in 1999 gestart is. Easylift+ combineert functionaliteit met gebruiksgemak en design en verdubbelt de beschikbare fietsparkeercapaciteit.

De eerste levering omvat de plaatsing van circa 3.700 fietsplaatsen bij het station in Alkmaar. Dit project is eind zomer 2011 gereed. Dubbellaagse fietsparkeersystemen worden al sinds 2001 toegepast bij bewaakte fietsenstallingen. Sinds kort kiest ProRail ervoor deze etagerekken ook in de openbare ruimte te plaatsen. Het grote voordeel is dat de beschikbare fietsparkeercapaciteit in een keer verdubbelt, zodat de beperkte ruimte rondom de stations optimaal benut wordt.

Veilig en gebruiksvriendelijk

Michel Middendorp, verkoopdirecteur internationaal van VelopA-Citystyle, is trots op de gewonnen aanbesteding en het afgesloten contract. “Tot voor kort waren wij ervan overtuigd dat een fietslift of Velovator het enige gebruiksvriendelijke dubbellaagse fietsparkeersysteem was. Met de Easylift heeft VelopA-Citystyle een etagerek gevonden dat zowel veilig als gebruiksvriendelijk is. Dankzij de doorontwikkeling tot de sterk verbeterde Easylift+ voldoet het systeem nu ook aan het strenge Programma van Eisen (PvE) van ProRail.”

Red Dot Design Award en Dutch Design Award

De Easylift+ is recent onderscheiden met de prestigieuze Red Dot Design Award, in de categorie productontwerp. Red Dot is een van de meest gerenommeerde internationale onderscheidingen voor producten en productontwerp. De Easylift+ viel op door de hoge kwaliteit van het open ontwerp dat eenvoudig toegankelijk is voor zowel de gebruikers als de hedendaagse fiets. Het systeem is instinctief in gebruik en dankzij het robuuste ontwerp kan het ook onbewaakt buiten geplaatst worden. Easylift+ is zowel verkrijgbaar in een enkelzijdige als dubbelzijdige module met verschillende aantallen fietsplaatsen.

Dat industrieel design ook functioneel mooi kan zijn, is reden voor de recente nominatie in de categorie Beste Professioneel Product van de Dutch Design Awards 2011. Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen die jaarlijks door een vakjury worden uitgereikt voor het beste op het gebied van Nederlands design. Dit jaar zijn er 45 finalisten, de uitreikingen zijn op 22 oktober in Eindhoven.

VelopA-Citystyle

VelopA-Citystyle is marktleider in de Benelux en gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Citystyle staat garant voor maximale service en advies op maat. Voor meer informatie zie www.velopa.com.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VelopA-Citystyle