TomTom en Renault produceren 1 mln geïntegreerde navigatiesystemen

TomTom en Renault maken vandaag bekend dat sinds mei 2009 één miljoen geïntegreerde Carminat TomTom navigatiesystemen de fabriek hebben verlaten. Deze mijlpaal in de branche wordt onderschreven door niet eerder behaalde gebruikerscijfers.

Toen Renault in mei 2009 de eerste Carminat TomTom introduceerde was dit de eerste stap in het toegankelijk maken van kwalitatieve geïntegreerde navigatie voor instapmodellen en autotypen uit het middensegment. De Carminat TomTom heeft ongeëvenaarde gebruikerscijfers, maar liefst 48% van de consumenten van nieuwe Renaultmodellen met de Carminat TomTom mogelijkheid aan boord kiezen voor de geïntegreerde navigatie. Dit aantal is maar liefst driemaal hoger dan het gemiddelde in de branche.

“Dat we een miljoen Carminat TomToms hebben geproduceerd bewijst duidelijk hoe succesvol het product en onze samenwerking met Renault zijn. Wij voorzien een duurzame strategische relatie met Renault door te blijven leveren wat onze klanten van ons zijn gaan verwachten: de allerbeste navigatie-ervaring,” aldus Giles Shrimpton, Managing Director van TomTom Automotive.

“Sinds 2009 hebben één miljoen Renaultrijders hun vertrouwen getoond in het Carminat TomTom navigatiesysteem. Op dit moment biedt dit intelligente geïntegreerde navigatiesysteem voor slechts € 490 zeer waardevolle internetdiensten. Als je de kwaliteit daarvan eenmaal hebt ervaren, wil je nooit meer zonder,” zegt Stephen Norman, Global Marketing & Communications Director bij Renault.

TomTom blijft de navigatie-ervaring voor Renaultrijders verder verbeteren. In de zes maanden na de introductie werd de TomTom Carminat aangevuld met de geavanceerde routetechnologie IQ Routes en eind vorig jaar heeft TomTom daar nog realtimediensten zoals de verkeersinformatiedienst HD Traffic aan toegevoegd.

Behaalde mijlpalen en uitbreiding van het aantal automodellen:

2009

Februari – november

 Eerste Carminat TomTom wordt geproduceerd in de fabriek in Flins (Frankrijk), voor het model Renault Clio. De Carminat TomTom wordt geïntroduceerd voor de volgende Renaultmodellen: Megane- en Scenic-series, Laguna en Fluence

November

 Eerste gratis software-update uitgebracht: Carminat TomTom 1.1 biedt nu Advanced Lane Guidance en IQ Routes®-technologie voor de beste routeberekening

December

 Carminat TomTom is verkrijgbaar voor de bestelwagen Kangoo

2010

Oktober

 Carminat TomTom LIVE wordt geïntroduceerd op de Paris Motor Show en is als eerste beschikbaar voor Latitude, Espace IV Phase 2 en Laguna III Phase 2

 Carminat TomTom verkrijgbaar voor de bestelwagens Master en Trafic

2011

Januari

 Het Carminat TomTom product wordt vervangen door Carminat TomTom LIVE

Maart

 150.000 Carminat TomTom LIVE geïntegreerde systemen

Juni

 In totaal 1.000.000 van 20 verschillende Renaultmodellen zijn uitgerust met Carminat TomTom of Carminat TomTom LIVE navigatie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: TomTom NV