Imtech: sterke start in Hongarije met nieuwe orders voor Audi en Ceva

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het in Hongarije twee nieuwe orders heeft verworven met een totale waarde van 27 miljoen euro. Opdrachtgevers zijn autofabrikant Audi en producent van veterinaire vaccins Ceva. Eind mei 2011 nam Imtech in Hongarije al de activiteiten van YIT over, waarmee het een structurele basis creëerde voor de opbouw van een sterke marktpositie in dit land. De nieuwe orders betekenen dan ook een sterke start voor Imtech in Hongarije.

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘Met de recente overname van de activiteiten van YIT heeft Imtech in Hongarije een sterke uitgangspositie gecreëerd. Imtech Hongarije wordt aangestuurd vanuit Imtech Duitsland. De combinatie van lokale aanwezigheid en de technologische kennis van Imtech uit Duitsland maakt dat Imtech in Hongarije snel kan groeien. De nieuwe orders vormen hiervoor het eerste bewijs.’

Uitbreiding technische infrastructuur en vergroten energie-efficiëntie voor Audi

De bestaande motorenfabriek van Audi in Györ wordt uitgebreid met een productiefaciliteit, om nieuwe automodellen in Hongarije te produceren. Imtech zal in deze uitbreiding de volledige technische infrastructuur, met onder meer faciliteiten voor hitte-, warmte- en stroomgebruik, voor haar rekening nemen. Imtech zal tegelijkertijd de energie-efficiëntie van de Audi-fabriek aanzienlijk verbeteren. De nieuwe technische infrastructuur zal op dusdanige wijze worden geïntegreerd met de productie dat het energieverbruik op het laagste niveau uitkomt.

Technologiepartner productie-uitbreiding Ceva

Imtech is technologiepartner voor de complete technische infrastructuur bij een uitbreiding van de productiecapaciteit voor veterinaire vaccins van Ceva-Phylaxia in Boedapest. De order omvat alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige voorzieningen, inclusief de volledige procestechnologie. Naast kwaliteit vormt ook de capaciteit van Imtech een belangrijke gunningsfactor. De eerste fase van de uitbreiding zal binnen zes maanden gereed zijn.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Imtech N.V.