Jaarverslag 2010: HTM op koers voor nieuwe uitdagingen

HTM is in 2010 wederom gewaardeerd als beste stedelijke openbaar vervoerbedrijf van Nederland, waarbij de HTM bus een 7,7 scoorde. Ook slaagde HTM erin om het incidentele netto verlies in 2009 van € 13,6 miljoen om te buigen in een structurele resultaatverbetering van bijna € 11 miljoen die leidde tot een netto winst van € 3,1 miljoen. Dit staat in het Jaarverslag 2010 van HTM dat vandaag op de website is gepubliceerd. HTM kiest er voor om geen gedrukt jaarverslag meer uit te brengen.

Resultaatontwikkeling

De structurele effecten over 2010 zijn te danken aan resultaatverbeteringen door gestegen reizigersopbrengsten, maatregelen op het gebied van efficiency, versobering van activiteiten en het invoeren van een centrale inkoop.

Vanwege alle onzekerheden en onduidelijkheden over wettelijke en financiële overheidskaders, is het resultaat van 2011 moeilijk te voorspellen. Wel is duidelijk dat 2011 een spannend en inspannend jaar zal worden.

Vorige week maakte de directie van HTM bekend dat zij vooruitlopend op de komende ontwikkelingen een pakket maatregelen heeft opgesteld om het voortbestaan van HTM zeker te stellen en de belangen van de reizigers en medewerkers te dienen. Dit pakket, met de titel PERSPECTIEF 2013, heeft twee kernthema’s: Afslanken om te concurreren en Samenwerken om te groeien.

HTM en KABK

HTM heeft voor het realiseren van het online jaarverslag samenwerking gezocht met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, KABK, in Den Haag. HTM heeft de academie uitgedaagd om op eigen wijze het thema “HTM in bedrijf” in foto en film te verbeelden. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen om uiteindelijk 137 miljoen mensen per jaar te vervoeren? En hoe breng je dat in beeld? Als puur Haags bedrijf is HTM er trots op om met KABK samen te werken. Het is een prachtig instituut dat net als HTM al heel lang aan de stad is verbonden en een belangrijke bijdrage levert aan het culturele klimaat. Fotograaf en filmer Aline Baggio, eindexamenkandidaat aan de KABK, is uiteindelijk gekozen om de filmpjes en foto’s te maken. Ze zijn te zien op: http://htmjaarverslag.nl/2010.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: HTM