Imtech: overname activiteiten YIT Hongarije

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het met de overname van de activiteiten van YIT in Hongarije – bestaande uit YIT Hungary Kft., YIT BIS Hungary en Duatec Hungary – een volgende stap zet in haar strategisch groeiplan voor Oost-Europa. Op jaarbasis realiseren deze YIT business units met circa 50 medewerkers opbrengsten van ruim 10 miljoen euro. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel.

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘Imtech is al 15 jaar actief in Oost-Europa. In het begin vooral op projectbasis en veelal voor Westerse klanten. Daarna zijn er verschillende vestigingen geopend en een aantal bedrijven overgenomen die volledig of deels actief zijn in deze regio. De vraag naar technische oplossingen neemt hier toe. Imtech weet hier goed op in te spelen en werkt inmiddels voor een groot aantal Oost-Europese klanten en investeerders. Met name de laatste vijf jaar zijn we snel gegroeid, zowel autonoom als door middel van overnames. Er zijn nu activiteiten in Polen, Rusland, Roemenië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Met de overname van de activiteiten van YIT in Hongarije zijn we in staat de bestaande positie in Hongarije aanzienlijk te versterken. Dit zal worden aangestuurd vanuit Duitsland. De combinatie van lokale aanwezigheid, sterk Hongaars management, kundige lokale medewerkers en de technologische kennis en competenties van Imtech in Duitsland, maakt Imtech in Hongarije in één stap tot één van de sterkste technische spelers. Verdere groei wordt verwacht, ook omdat we vanuit Duitsland al geruime tijd inzetten op het verwerven van projecten in Hongarije.’

Profiel Hongaarse activiteiten YIT

De onderneming is gespecialiseerd in werktuigbouwkundige en elektrotechnische dienstverlening, inclusief energie(besparing), brandbeveiliging en gebouwautomatisering. Klanten zijn te vinden in zowel de private als de publieke sector. Circa 70% van de activiteiten betreft technische nieuwbouwactiviteiten en 30% technisch onderhoud en beheer. De onderneming is gevestigd in Budapest, de belangrijkste economische regio in Hongarije. Hier vinden ook de meeste activiteiten plaats. Daarnaast is er een vestiging in Komárom, maar ook in andere Hongaarse regio’s is de onderneming actief. Klanten zijn onder meer Mercedes, Audi, IBM, Bosch en Scandia.

Imtech in Oost-Europa

De ‘footprint’ van Imtech in Oost-Europa neemt inmiddels substantiële vormen aan. In totaal telt Imtech in deze regio bijna 800 medewerkers met activiteiten in gebouwen, de industrie en op het gebied van traffic & infra en ICT. Vooral in Polen is sprake van een sterke positie met aanzienlijk groei. Imtech is hier al 15 jaar actief. Ook in Rusland is Imtech op projectbasis en met een eigen vestiging in St. Petersburg al langdurig actief. In 2007 werd de technische mobiliteitsspecialist Peek overgenomen met vestigingen in Polen en Kroatië. In oktober 2009 werd het Roemeense Arconi, gevestigd in Boekarest, overgenomen. In 2010 werd de Oostenrijkse ICT-specialist Sapphir overgenomen, die ook een vestiging in Roemenië heeft. In de loop der tijd zijn er verschillende regionale kantoren geopend. Het resultaat hiervan is voortgaande autonome groei. Met de overname van de Hongaarse activiteiten van YIT maakt Imtech opnieuw een belangrijke stap voorwaarts. Verdere groei in Oost-Europa is volledig in lijn met het strategische groeiplan 2015.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Imtech N.V.