Een kijkje achter de bouwhekken op Amsterdam Centraal

Zaterdag 28 mei kan iedereen met eigen ogen de unieke bouwprojecten op en rond Amsterdam Centraal bekijken. Tijdens de landelijke Dag van de Bouw gaan ook hier de bouwhekken open voor het grote publiek. Medewerkers van Coördinatie Stationseiland geven deze dag gratis rondleidingen en vertellen het verhaal achter alle verschillende projecten. Bezoekers kunnen ook op eigen gelegenheid de uitgezette route lopen.

Amsterdam Centraal ondergaat een ingrijpende metamorfose. Dit is nodig zodat Amsterdam Centraal ook in de toekomst een hoogwaardige entree van de stad blijft, waar bijna alle vormen van (openbaar) vervoer te vinden zijn. De volgende bouwplaatsen op Amsterdam Centraal zijn zaterdag opengesteld:

  • De startschacht van de Noord/Zuidlijn: ondergronds kunnen bezoekers van het Damrak tot aan het Rokin lopen. Op deze plek is het tunnelboren gestart.
  • De metrohal van de Noord/Zuidlijn onder het Stationsplein: straks het drukste metrostation van Amsterdam, waar de Oostlijn en de Noord/Zuidlijn samenkomen.
  • Het nieuwe busstation aan de IJ-zijde met de glazen overkapping: de kap vormt straks het sluitstuk van een ingewikkeld OV-knooppunt. Op vier niveaus bevinden zich dan de Noord/Zuidlijn, een autotunnel, de IJhal en een busstation.
  • De ‘zinksleuf’ van de Noord/Zuidlijn: aan de IJ-zijde van Amsterdam Centraal wordt hier 31 mei het tunnelelement ingevaren dat onder het stationsgebouw komt te liggen.

De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00. Inschrijven voor een rondleiding kan tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Meer informatie over de open dag is te vinden op www.stationseiland.nl.

Op www.dagvandebouw.nl is alle informatie te vinden over de landelijke Dag van de Bouw.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Amsterdam