Imtech neemt Noorse activiteiten van technische dienstverlener Elajo over

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend het de Noorse activiteiten van de elektrotechnische dienstverlener Elajo Installasjon AS overneemt. De overname maakt het mogelijk dat Imtech haar positie op de Noorse markt, vooral in de groeiende regio Oslo, verder versterkt. Op jaarbasis realiseert Elajo in Olso en omgeving met bijna 60 medewerkers opbrengsten van circa 7 miljoen euro. De overname, die in contanten wordt betaald, draagt direct bij aan de winst per aandeel.

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘Met de overname van NEA in juni 2010 hebben we een belang van 38% verkregen in de elektrotechnische dienstverlener Elajo Invest AB, die actief is in Zweden en Noorwegen. Thans nemen we het resterend belang in de Noorse activiteiten van Elajo in de regio Olso over. In Oslo en omgeving zijn we al een sterke speler op het gebied van werktuigbouwkundige dienstverlening. Met de overname kunnen we hier nu ook elektrotechnische diensten aan toevoegen. Imtech is in Olso en omgeving thans in staat om – conform de Imtech-werkwijze – ook hier multidisciplinaire technische diensten aan te bieden. Hiermee kan verdere groei worden bereikt. De overname past in ons strategisch groeiplan 2015 om bestaande posities in Europa, waaronder die in Noorwegen, verder uit te bouwen.’

Profiel Noorse activiteiten Elajo

De geschiedenis van Elajo Installasjon gaat terug tot 1892. De onderneming is gevestigd in Økern in Olso en is gespecialiseerd in elektrotechnische dienstverlening. Het gaat om onder meer elektrotechnische oplossingen op het gebied van beveiliging, energie, mobiliteit, technische automatisering en andere elektrische systemen. Daarnaast heeft Elajo een sterke marktpositie op het gebied van telecommunicatie. Klanten zijn te vinden in zowel de private als de publieke sector. Circa 60% van de activiteiten betreft technisch onderhoud en beheer en 40% is gerelateerd aan technische nieuwbouwactiviteiten. Belangrijke referentieprojecten in de regio Oslo zijn de technologische renovatie van een groot kantoorgebouw van de Universiteit van Oslo, een nieuw zorghotel dat verbonden is aan het ziekenhuis ‘Radiumhospitalet’ en de duurzame nieuwbouw van de Noorse Belastingdienst.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Noorse mededingingsautoriteit.

In februari van dit jaar nam Imtech in Noorwegen al Unireg over, een specialist in software (gebouwautomatisering) en energietechnologie met specifieke diensten en competenties op het gebied van intelligente ‘groene’ gebouwen en ‘groene’ technische infrastructuur.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Imtech N.V.