Verkoop Leadbitter door Heijmans definitief

De verkoop door Heijmans van de Britse projectontwikkelaar Leadbitter aan het management van Leadbitter en het Franse Bouygues Bâtiment International (BBI) is afgerond.

Op 23 december 2010 bereikte Heijmans volledige overeenstemming over de verkoop, waarna de betrokken mededingingsautoriteit is geraadpleegd. Op 1 maart heeft Heijmans definitieve goedkeuring ontvangen van de mededingingsautoriteit, op 16 maart 2011 heeft de overdracht van aandelen plaatsgevonden.

De verkoop van Leadbitter past in de strategische koers van Heijmans om zich primair te richten op sterke posities in Nederland en de Belgische inframarkt. Leadbitter ontwikkelt en realiseert woningen in het sociale huursegment, maatschappelijk vastgoed als scholen en ziekenhuizen en leisure. Leadbitter wordt geleid door Bob Rendell en Paul Abson.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.200 medewerkers en in 2010 € 2,7 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV