Huizinga promoot Nederlandse watersector in Shanghai

samen aan de slag

Minister Tineke Huizinga van VROM heeft op de World Expo in Shanghai een lans gebroken voor de Nederlandse drinkwatersector. Ook heeft Huizinga aan China aangeboden meer samen te werken bij de waterproblematiek als gevolg van klimaatverandering in deltagebieden. De minister deed dit bij de opening van de Holland Water Week die door de provincie Zuid-Holland en het Nederlandse bedrijfsleven wordt georganiseerd.

De Holland Water Week staat in het teken van de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van drinkwater en watermanagement. De minister sprak over de cruciale betekenis van goed watermanagement voor duurzame ontwikkeling. “De vraag naar water neemt op de hele wereld toe. Om voedsel te verbouwen, om energie op te wekken, om mensen van schoon drinkwater te voorzien. Als we willen dat de hele wereldbevolking toegang heeft tot schoon drinkwater, dan moeten we kiezen voor een integrale en ambitieuze aanpak,” aldus Huizinga.

Minister Huizinga benadrukte de Nederlandse expertise in watermanagement: “Ik ben ervan overtuigd dat ons bedrijfsleven veel te bieden heeft. Daarom steunt de Nederlandse overheid bedrijven met gerichte programma’s. Als overheid zoeken we internationaal ook samenwerking met andere delta-landen, zoals China. We kunnen veel leren van elkaars kennis, ervaringen en aanpak. Zo denken wij in Nederland honderd jaar vooruit en op basis van dat toekomstbeeld ‘redeneren we terug’ naar wat op de korte en middellange termijn gebeuren moet. En, last but not least, overheid, kennisinstellingen en bedrijven moeten samen aan de slag.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie VROM