ProRail rondt herstelwerkzaamheden traject Arnhem-Winterswijk af

alle 280 printplaten zijn vervangen

De herstelwerkzaamheden op het traject Arnhem-Winterswijk zijn gereed. De afgelopen nachten zijn alle 280 printplaten vervangen. Tegelijkertijd is Syntus begonnen met uitbetaling van de eerste driehonderd aanvragen voor de reizigersvergoeding.

Printplaten
De vervanging van de printplaten tussen Didam en Terborg zijn vervangen nadat deze onderdelen van de zogenaamde assentellers storing vertoonden in combinatie met het gebruik van de magneetremmen van de treinen. Dit bleek na oplevering van de werkzaamheden na 6 mei. Sindsdien heeft ProRail dag en nacht gewerkt aan het vervangen van de printplaten.

Afronden werkzaamheden
ProRail verwacht dat met de aanpak van de assentellers op dit traject een grote storingsbron is weggenomen. Echter, gezien de hoogfrequente verbinding op dit enkel spoor, zal de reiziger bij relatief kleine storingen ook in de toekomst nog altijd hinder kunnen ondervinden. De komende weken werkt ProRail nog aan het afronden van de werkzaamheden. Er staat nog veel materiaal langs het spoor dat zal worden opgeruimd. Ook vinden er nog kleinere restwerkzaamheden plaats.

Aanvragen reizigersvergoeding ontvangen
ProRail en Syntus bieden reizigers een eenmalige vergoeding voor de grote hoeveelheid vertragingen in de afgelopen periode. Inmiddels is bij ruim driehonderd aanvragen tot uitbetaling overgegaan. Deze reizigers ontvangen binnenkort de vergoeding op hun rekening. Helaas ontvangt Syntus veel onvolledige aanvragen. Deze mensen worden verzocht alsnog de benodigde documenten (zoals kopie vervoerbewijzen) toe te sturen. Meer informatie over de reizigersvergoeding is te vinden op www.syntus.nl.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Kans op storingen lijn Arnhem-Winterswijk blijft (14-05-2010)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail