1 miljoen euro voor slimmere reisoplossingen

beschikbaar voor het vernieuwen en verbeteren van mobiliteitsdiensten

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor het vernieuwen en verbeteren van mobiliteitsdiensten. Doel is dat door de subsidie initiatieven worden ontplooid waardoor reizigers slimmere mobiliteitskeuzes kunnen maken en organisaties hun mobiliteitsmanagement kunnen verbeteren.

Met het subsidieprogramma Innovatief Mobiliteitsmanagement speelt het ministerie in op de maatschappelijke tendens om bewuster om te gaan met mobiliteit. Een deel van de verwachte groei in personenmobiliteit kan namelijk worden opgevangen door de bestaande infrastructuur beter te benutten. Het innovatieve wordt vaak gevonden in het proces: het mogelijk maken van slimme combinaties tussen (bestaande) vervoersdiensten en het realiseren van meer gebruiksgemak. Maar ook mogelijkheden bij de werkgever spelen hierbij een rol, zoals reiskostenvergoedingen, flexibele arbeidstijden en telewerken. Deze sluiten aan bij de doelen van de Taskforce Mobiliteitsmanagement

Ondernemingen en onderzoeksinstellingen kunnen tot 1 oktober 2010 een subsidieaanvraag indienen bij NL Milieu en Leefomgeving van Agentschap NL. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat versnelt en versterkt mobiliteitsmanagement via meerdere wegen. Zo is er het programma Innovatief reizen van en naar het station, dat zich richt op het verbeteren van het comfort, het gemak, de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het voor- en natransport van treinreizigers.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Lees meer over mobiliteit in de Infrasite Special Mobiliteit

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W)