Intergraph en Oranjewoud ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Heerenveen – Intergraph Benelux B.V. uit Hoofddorp en Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud gaan hun samenwerking uitbreiden. De bedrijven zijn overeengekomen de koppeling tussen de software van beide partijen uit te breiden waardoor een grotere klantengroep bediend kan worden.

De software GeoMedia van Intergraph is nu rechtstreeks gekoppeld aan de software GBI van Oranjewoud. GeoMedia heeft het unieke vermogen om ruimtelijke data in bijna elke vorm te presenteren. GBI is het geïntegreerde beheerinformatiesysteem ter ondersteuning van het beheer van de openbare ruimte.

Naast het koppelen van de softwaresystemen, gaan beide partijen kijken op welke wijze GeoMedia en de ict-kennis bij Intergraph breder ingezet kunnen worden in samenhang met de vakinhoudelijke kennis van de adviseurs bij Oranjewoud. De eerste verkenning vindt plaats op het gebied van externe veiligheid.

Intergraph is wereldwijd een toonaangevende leverancier van onafhankelijke geografische informatieoplossingen en is ook in Nederland een vooraanstaand en bekend bedrijf. Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud is leverancier van kwalitatief hoogwaardige diensten op het brede terrein van infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, bouw, natuur en landschap, milieu en veiligheid, vastgoedzaken en sport- en vrijetijdsvoorzieningen. De ontwikkeling van GBI wordt aangestuurd door de onafhankelijke Gebruikersvereniging Oranjewoud (GVOW), waar 112 organisaties lid van zijn. De GVOW in het algemeen en de productgroep Map in het bijzonder ondersteunt de samenwerking met Intergraph van harte.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Oranjewoud