Imtech versterkt positie op sprinklermarkt in Nordic

Imtech neemt FCC Sprinkler & Service over

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Zweedse technische dienstverlener FCC Sprinkler & Service AB heeft overgenomen. Deze overname draagt direct bij aan de winst per aandeel.

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘FCC Sprinkler & Service past perfect bij onze bestaande sprinkleractiviteiten in Nordic. Door de acquisitie neemt onze schaalgrootte en geografische actieradius toe. Technologisch gezien kunnen we hogere toegevoegde waarde leveren aan een breder klantenbestand. Een prima basis voor verdere groei van Imtech in Zweden, Noorwegen en Finland.’

Profiel FCC Sprinkler & Service
FCC Sprinkler & Service realiseert met 60 medewerkers opbrengsten op jaarbasis van 8 miljoen euro en is één van de grotere in sprinklertechnologie gespecialiseerde technische dienstverleners van Zweden. De onderneming, gevestigd in Vasteras (circa 150 kilometer van Stockholm) bestaat ruim tien jaar en is uitgegroeid tot een sterke regionale speler in de sprinklermarkt.

Synergie
FCC Sprinkler & Service zal deel gaan uitmaken van de business unit NVS Sprinklers. Met 190 medewerkers behoort deze business unit in Zweden en Noorwegen tot de sterkste spelers in de zich positief ontwikkelende sprinklermarkt. Onlangs heeft NVS (Imtech) bijvoorbeeld opdracht gekregen voor de hightech sprinklertechnologie in de Swedbank Arena, het nieuwe Zweedse multifunctionele nationale stadion voor voetbal, andere (sport)evenementen (capaciteit: 50.000 bezoekers) en concerten (capaciteit: 67.000 bezoekers) in Solna in Stockholm. Zowel geografisch als qua klantenbestand zijn NVS Sprinklers en FCC Sprinkler & Service grotendeels complementair aan elkaar. Samen vormen ze een sterke combinatie met betere mogelijkheden voor innovatie en groei.

Verdere groei in Nordic
Eind 2008 heeft Imtech NVS overgenomen. NVS is met opbrengsten van circa 325 miljoen euro op jaarbasis één van de grootste technische dienstverleners in Zweden, Noorwegen en Finland. De overname past in de strategie van Imtech voor verdere versterking van haar positie in Nordic. Vorig jaar nam Imtech al drie kleinere en middelgrote ondernemingen in Zweden en Noorwegen over.

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met circa 23.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van ruim 4,3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/traffic in de Benelux, Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 20.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Imtech N.V.