Eerste Intercity met actuele reisinformatie en internet

Minister van VenW en president- directeur NS bieden eerste trein aan

Maandag 29 maart 2010 konden NS reizigers mee op de eerste intercity met actuele reisinformatie en gratis internet. Minister Eurlings en president-directeur Bert Meerstadt reden de trein naar Bijlmer ArenA, waar ze de reizigers uitnodigden om mee te gaan op de eerste rit. Daar kon men het internet zelf uitproberen en actuele reisinformatie op beeldschermen en via de automatische omroep ervaren. De actuele reisinformatie en internetfaciliteit wordt mede mogelijk gemaakt door Verkeer en Waterstaat en NS partners T-Mobile en Nomad Digital. Vol verwachting stond men te wachten tot de trein door de Minister en president-directeur werd binnen gereden. Toen deze eenmaal was aangekomen op het perron werd iedereen uitgenodigd om plaats te nemen in de trein en werd de proef op de som genomen. Minister Eurlings deed de aftrap en is verheugd dat de eerste trein nu gereed is:“Het spoor en de digitale snelweg hebben elkaar gevonden. Internet in de trein zorgt er voor dat reizigers op elk moment over de actuele informatie op het spoor beschikken.”

President-directeur Bert Meerstadt: “Onze klant heeft tijdens zijn treinreis dringend behoefte aan de juiste informatie op de juiste plek. Dit is een belangrijke stap in het behalen van één van de hoofddoelstellingen van NS, namelijk goede informatie en service voor de treinreiziger. Mede dankzij Verkeer en Waterstaat en onze partners T-Mobile en Nomad Digital is deze stap nu behaald.”

T- Mobile zorgt voor de internetverbinding en Nomad Digital is verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur in de trein. De ombouw van de intercitytreinen is naar verwachting begin 2013 gereed. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelde 15 mln beschikbaar voor het bieden van internet. Eind 2010 zal 27% van de intercity’s zijn omgebouwd. Dat zijn in totaal 150.000 zitplaatsen die gebruik kunnen maken van gratis internet en actuele reisinformatie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: NS