Railinfra Solutions: Samenwerking biedt mogelijkheden Railinfrastructuur

Nijmegen – Witteveen+Bos, Royal Haskoning en DB International hebben de intentie uitgesproken een vennootschap op te richten om de Nederlandse railinfra branche nog beter van dienst te zijn. De branche kan hiermee een ervaren en betrouwbare marktpartij tegemoet zien. De nieuwe vennootschap zal per 1 januari 2009 operationeel zijn en werken onder de naam Railinfra Solutions. Met Verebus Engineering wordt een exclusieve samenwerking aangegaan, waarbij Verebus een bijdrage levert in multidisciplinaire railprojecten op het gebied van treinbeveiliging.

De afgelopen periode hebben de organisaties nadrukkelijk te kennen gegeven samen te willen werken op het totale gebied van railinfrastructuur in Nederland, zoals de aanpassing van bestaande spoor- en tramlijnen, bovenbouwvernieuwingen, ontwerp van nieuwe railverbindingen, ontwikkeling van (nieuwe) stations en hun omgeving. Naast de vereiste relevante expertises, biedt deze nieuwe combinatie een breed palet aan diensten, waarmee ook over de inpassing van spoorprojecten in de omgeving betrouwbaar en deskundig kan worden geadviseerd. De bundeling van kennis, ervaring en capaciteiten zorgt voor een stevige marktpartij die groeimogelijkheden in de branche ziet.
De concretisering van de plannen is in een vergevorderd stadium en de nieuwe organisatie gaat vanuit de regio Utrecht opereren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Haskoning