Boskalis verwerft resterende 50% aandelen in Dragamex, Mexico

Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat zij de resterende 50% aandelen in de Mexicaanse deelneming Dragamex heeft overgenomen. De overname wordt geëffectueerd per medio november 2008.

Boskalis is sinds de liberalisering van de Mexicaanse baggermarkt in 1993 aanwezig in Mexico, toen zij samen met haar lokale partner een groot gedeelte van de geprivatiseerde staatsbaggervloot overnam. Mexico is een van de thuismarkten van Boskalis, met een continue aanwezigheid van circa 500 medewerkers en een lokale vloot, bestaande uit 7 kleine tot middelgrote hoppers, 6 snijkopzuigers, twee kranen, diverse bakken en tal van hulpmaterieel.

In de afgelopen vijftien jaar is Dragamex uitgebouwd tot de marktleider in de Mexicaanse baggermarkt, en zijn vele tientallen onderhouds- en havenwerken uitgevoerd.

Voor de komende jaren wordt verwacht dat de Mexicaanse markt fors zal groeien onder invloed van een ambitieus investeringsplan van de Mexicaanse overheid. Boskalis verwacht hiervan te kunnen profiteren met haar lokale aanwezigheid en ruime ervaring op de Mexicaanse markt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke Boskalis Westminster nv