Royal Haskoning zet groei voort

Nijmegen – Royal Haskoning heeft in de eerste helft van 2008 een omzet behaald van € 177 miljoen, een stijging met 18% ten opzichte van dezelfde periode in 2007. De nettowinst over het eerste halfjaar nam toe met 10% tot € 6,0 miljoen.

De omzetstijging komt bijna geheel voort uit autonome groei. Vooral de groei van de omzet in het Verenigd Koninkrijk droeg sterk bij met een toename van 29%. In Nederland bedroeg de groei 15%.

De toename van de omzet en de nettowinst zijn getemperd door de scherpe daling van de koers van het Britse Pond begin 2008. Zonder deze koersdaling zou de totale groepsomzet met 22% en de nettowinst met 15% zijn toegenomen.

Royal Haskoning verwacht dat de groei zich in de tweede helft van 2008 zal voortzetten, al is deze mede afhankelijk van de mate waarin gekwalificeerde medewerkers kunnen worden aangetrokken en behouden.

Royal Haskoning
Royal Haskoning is het oudste adviesbureau in Nederland opgericht in 1881 en biedt werkgelegenheid aan 4300 medewerkers in 68 kantoren in 24 verschillende landen.
Royal Haskoning is een internationaal opererend en multidisciplinair bureau. Consultants, architecten en ingenieurs adviseren op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur & transport, architectuur & bouw, gebouwinstallaties, industriële installaties, projectmanagement, water & watermanagement, milieu, kust & rivieren, havens en maritieme projecten. Overheden en bedrijfsleven wereldwijd weten de organisatie onder andere te vinden vanwege de aandacht voor duurzame interactie tussen de mens en zijn omgeving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Haskoning