Heemskerk met Prins van Oranje en Prinses Maxima naar Expo Zaragoza

Den Haag – Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken bezoekt op 25 juni as. samen met een bedrijvendelegatie de Nederlandse Dag die ter gelegenheid van de internationale tentoonstelling EXPO Zaragoza 2008 wordt georganiseerd. Naast Heemskerk en de bedrijven bezoeken ook de Prins van Oranje en Prinses Maxima de Expo. Het thema van de Expo is Water en Duurzame Ontwikkeling. De Expo wordt van 14 juni tot 14 september 2008 in Zaragoza (Spanje) gehouden en er nemen meer dan 100 landen aan deel.

De Nederlandse Dag vindt plaats op 25 juni. Het thema van het Nederlandse paviljoen is Bouwen met de Natuur. Het paviljoen beeldt het innovatieve waterbeheer uit waarmee Nederland internationaal bekend is geworden. Het paviljoen heeft de vorm van een dijk. De bezoekers krijgen een film te zien over hoe de strijd tegen het water in Nederland is veranderd naar een leven met het water in harmonie met de natuur. Acht interactieve zuilen geven informatie over wat Nederland en vooral het Nederlands bedrijfsleven te bieden heeft op het gebied van watertechnologie. De Nederlandse deelname aan de Expo wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van 20 grote en middelgrote bedrijven en de bijdragen van zes departementen en andere overheden zoals de gemeente Delft en de provincie Zuid-Holland.

Het programma vangt ’s ochtends aan met een officiële ontvangstceremonie. Na de ontvangst wordt het Nederlandse Paviljoen gepresenteerd aan de Spaanse autoriteiten. In de middag bieden de Spaanse autoriteiten de Nederlandse delegatie een lunch aan, en wordt voor deelnemende Nederlandse bedrijven een zakenlunch georganiseerd. Het avondprogramma bestaat uit een symposium over ‘Bouwen met de Natuur’. Keynote speech is van Ir. Ronald Waterman. Andere sprekers zijn Ir. Bert Groothuizen, Van Oord Dredging Company, Prof. Dr.Ir.Huib de Vriend, wetenschappelijk directeur Deltares, en mevrouw Lenie Dwarshuis-van de Beek, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland. Na het symposium vindt een Holland Trade Cocktail plaats, waarbij onder meer vele Nederlandse ondernemers uit de water- en andere sectoren aanwezig zullen zijn evenals een groot aantal Spaanse gasten

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Economische Zaken