Resultaat Tauw Group in 2007 boven verwachting

Deventer – Tauw Group bv heeft in 2007 een hogere omzet behaald en een boven verwachting goed resultaat. De groei in omzet en rendement was het hoogst in het vastgoedsegment en de financiële sector. In Duitsland en België opende Tauw nieuwe vestigingen.

De omzet van Tauw Group steeg van EUR 95,7 miljoen in 2006 naar EUR 98,0 miljoen in 2007. Deze omzetstijging werd in alle vestigingslanden van Tauw Group gerealiseerd met uitzondering van Frankrijk en Italië. Daarmee hebben de vestigingen van Tauw hun positie in de markt verder versterkt. Het nettoresultaat nam toe van EUR 2,0 miljoen tot EUR 2,8 miljoen en kwam daarmee fors hoger uit dan de verwachte EUR 2,2 miljoen.

De groei in 2007 werd gerealiseerd bij diverse klantgroepen: publieke opdrachtgevers (53% van omzet), (multinationale) industrie (27%) en vastgoed (11%). De grootste omzetgroei werd behaald in het vastgoedsegment en de financiële sector.

Vestigingen

In 2007 heeft Tauw Group conform haar strategie keuzes gemaakt om het netwerk van vestigingen te versterken in de industriële en grote stedelijke centra binnen Europa. Nieuwe kantoren zijn geopend in Dortmund (Duitsland) en Gembloux (België). Zichtbare lokale aanwezigheid gecombineerd met een effectieve kennisuitwisseling tussen de verschillende vestigingen van Tauw Group leidt tot een steeds hoger en uniform kwaliteitsniveau in onze dienstverlening.

PurpleBlue

Om de positie op het gebied van juridisch en financieel advies te versterken, heeft Tauw bv in Nederland de business unit PurpleBlue opgericht. In de afgelopen twee jaar is het aantal juristen en financieel specialisten verdubbeld. Hiermee neemt Tauw in de Nederlandse ingenieurswereld een unieke positie in. Marktpositionering, aantrekkingskracht voor (nieuwe) medewerkers en intensivering van de samenwerking met andere onderdelen van Tauw zijn belangrijke doelstellingen van PurpleBlue in de komende jaren.

Personeel

In alle landen waar Tauw vestigingen heeft, was de krapte op de arbeidsmarkt merkbaar. Niettemin steeg het personeelsbestand met 12%, ver boven de verwachte 7%. Een indicatie dat Tauw een goede naam heeft in de markt en een aantrekkelijke werkgever is. Op 31 december 2007 had Tauw Group 1.117 medewerkers in dienst.

2008

De strategische basis onder de activiteiten van Tauw Group is stevig en biedt een goed perspectief voor de komende jaren. Aan de andere kant is er ook terughoudendheid in de verwachtingen gezien de instabiliteit op de kapitaal- en aandelenmarkten. Voor 2008 verwacht Tauw Group een omzetgroei van 4%. Het verwachte nettoresultaat in 2008 bedraagt EUR 2,4 miljoen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Tauw Groep