DHV Groep versterkt positie op Poolse watermarkt

Amersfoort – Het Poolse Hydroprojekt bundelt zijn krachten met de DHV Groep. Hydroprojekt, met 135 medewerkers en een jaaromzet van ca. 10 miljoen euro, is nationaal en internationaal actief op het gebied van hoogwaterbescherming, waterbouwkundige constructies, watervoorziening, rioolwaterzuivering en waterkrachtcentrales.

De fusie met Hydroprojekt past in de ambitie van de DHV Groep om zijn positie in Polen en op de wereldwijde watermarkt uit te bouwen.

Met meer dan 55 jaar ervaring vormt Hydroprojekt een uitstekende aanvulling op het brede waterprofiel van de DHV Groep. De Groep wordt hiermee op de kaart gezet als het toonaangevende adviesbureau voor de watermarkt in Polen. “De Poolse markt biedt uitstekende vooruitzichten en wij verwachten aanzienlijke groei door de verdere toestroom van EU-gelden: tot 2013 ca. 17 miljard euro voor de watersector”, aldus Piet Besselink, vice-voorzitter van DHV’s Raad van Bestuur. “Na de fusie met Hydroprojekt telt de DHV Groep ongeveer 400 medewerkers in Polen. Hierdoor kunnen wij een nog grotere rol spelen op het gebied van hoogwaterbescherming en waterkrachtcentrales. Wij kijken ernaar uit om de internationaal toonaangevende deskundigheid en capaciteiten van de DHV Groep met Hydroprojekt te delen, om onze opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn.”

De deskundigheid van Hydroprojekt op het gebied van dammen en waterkrachtcentrales versterkt tevens de internationale watermanagementactiviteiten van de DHV Groep, die worden verleend via een uitgebreid netwerk van bedrijven in Europa, Afrika, Azië en Noord-Amerika.

Hydroprojekt heeft zich onder meer onderscheiden met de volgende Poolse projecten:

· Dammen en spaarbekken Zelazny Most, Europa’s grootste spaarbekken;

· Modernisering van vijf sluizen in het historische Augustowski-kanaal. Dit kanaal, gebouwd tussen 1823 en 1939, is kandidaat voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO;

· Spaarbekken Czorsztyn-Niedzica & Sromowce Wyzne. Dit is het grootste spaarbekken in Polen en het beschermt Zuid-Polen tegen hoogwater.

· Ulga-afwateringskanaal voor de stad Opole.

Zie www.hydroprojekt.com.pl voor meer informatie over Hydroprojekt.

De DHV Groep levert wereldwijd advies- en ingenieursdiensten op het gebied van mobiliteit (incl. luchthavens), bouw & industrie, ruimtelijke inrichting & milieu en water. Wij komen tegemoet aan de behoeften van onze klanten door te opereren vanuit het concept Local Delivery of Global Solutions: de toonaangevende kennis van de Groep wordt beschikbaar gesteld via een hecht netwerk van 50 kantoren in Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Onze missie is het verlenen van multidisciplinaire diensten voor een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving, in een hechte relatie met klanten, medewerkers en partners, gebaseerd op wederzijdse loyaliteit, met een aantrekkelijke winst voor onze aandeelhouders. De DHV Groep heeft zo’n 5.000 medewerkers en realiseerde in 2007 een netto-omzet van € 395 miljoen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DHV Holding BV