80 miljoen voor ketenmobiliteit

Den Haag – Voor het verbeteren van reizigersinformatie, uitbreiding van P&R-terreinen en uitbreiding van fietsenstallingen bij de NS stations, trekt minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat dit jaar nog 80 miljoen Euro uit. De minister maakte dit op maandag 21 april 2008 bekend tijdens een werkbezoek aan Utrecht.

Het voor- en natransport bij het openbaar vervoer, de zogenoemde ketenmobiliteit, blijkt voor veel mensen een belemmering om met de trein of bus te reizen. Er zijn te weinig stallingsmogelijkheden voor de fiets en de capaciteit en de veiligheid van P&R-terreinen blijken onvoldoende. Ook de informatie over vertrek- en aankomsttijden en wijzigingen daarop zijn niet duidelijk genoeg. Het project ‘Korte termijnmaatregelen Ketenmobiliteit’ beoogt op verbeteringen aan te brengen in de afzonderlijke schakels van de reisketen. Het project is een onderdeel van het programma Randstad Urgent.

Minister Eurlings ontving tijdens het werkbezoek een overzicht van alle projecten op het gebied van ketenmobiliteit uit handen van mevrouw Brouwer-Korf, ambassadeur van Randstad Urgent.

Randstad Urgent heeft als doel de Randstad weer aan de top te brengen als duurzame, economisch sterke regio door besluitvaardigheid en bestuurlijke daadkracht te organiseren. Minister Eurlings is coördinerend minister van Randstad Urgent. Hij is verantwoordelijk voor 14 projecten, samen met een bestuurlijke partner uit de regio en een ambassadeur.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat