ARCADIS breidt positie uit in Poolse railinfrastructuurmarkt

Arnhem – ARCADIS, (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming, heeft op 2 april 2008 de overname bekendgemaakt van Elekol, een Pools bedrijf dat actief is op het gebied van railinfrastructuur en transport. Elekol heeft 40 werknemers en een jaaromzet van circa € 3 miljoen. De marges liggen boven de ARCADIS doelstelling voor de infrastructuur business line. De verkopende partners zullen na de overname allen werkzaam blijven bij Elekol. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Elekol is opgericht in 1992 en heeft een breed dienstenpakket op het gebied van ontwerp, techniek en bouw in railinfrastructuur en transportsystemen. Dit past uitstekend binnen de ARCADIS strategie die o.a. gericht is op versterking van haar positie in de snelgroeiende infrastructuurmarkt in een aantal Oosteuropese markten, waaronder Polen. De activiteiten van Elekol sluiten goed aan bij de al bestaande dienstverlening van ARCADIS op het gebied van railinfrastructuur en bieden aanvullende mogelijkheden in de Poolse markt. Het stelt ARCADIS in staat om meer geïntegreerde en uitgebreidere diensten te bieden aan Poolse klanten bij de modernisering en uitbreiding van het spoorwegnet. Ook verbreedt het de dienstverlening op het gebied van supervisie en projectmanagement. Elekol en ARCADIS begonnen hun samenwerking een aantal jaar geleden, wat onder andere leidde tot een project voor de Biala – Podlaska – Terespol spoorlijn.

Michiel Jaski, lid Raad van Bestuur van ARCADIS: "Deze overname is een volgende goede stap naar het versterken van onze positie in Polen. ARCADIS is daar nu met 400 mensen de grootste advies- en ingenieursonderneming. Daarnaast weten we dat de Poolse regering en de Europese Unie samen een bedrag van € 28 miljard willen investeren, tijdsbestek 2007-2013, in infrastructuur. Daarom is Polen een aantrekkelijke markt en Elekol de juiste partij om deze uitdaging met ons aan te gaan."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Het advies- en ingenieursbureau ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Dat doet ARCADIS voor bedrijven en overheden. Meer dan 13.000 mensen realiseren samen een concernomzet van $ 2 miljard. Het bedrijf heeft een dicht internationaal netwerk dat ondersteund wordt door sterke locale posities in de markt.

Except for historical information contained herein, the statements in this release are forward-looking statements that are made pursuant to the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements involve known and unknown risks and uncertainties that may cause the company’s actual results in future periods to differ materially from forecasted results. Those risks include, among others, the risk that our delisting from NASDAQ and subsequent deregistration with the SEC will not become effective as currently anticipated, risks associated with possible changes in environmental legislation and risks with regard to the Company’s ability to acquire and execute projects. These and other risks are described in ARCADIS’ filings with the Securities and Exchange Commission over the last 12 months, copies of which will be available from the SEC or may be obtained upon request from the Company.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.