Imtech beloont bacheloreindverslagen van de TU Delft

Eerste vijf Imtech-Grants uitgereikt

Gouda – Op dinsdag 25 maart zijn aan de Technische Universiteit Delft de eerste Imtech Grants uit het nieuwe UfD-Imtech Fonds uitgereikt. Uit zestien inzendingen werden vijf studenten(teams) geselecteerd, die maanden aan het werk zijn geweest om nieuwe technologische oplossingen te ontwikkelen of bestaande producten te innoveren. Tijdens de feestelijke bijeenkomst, waar ook topschaatser en entertainer Erik Hulzebosch acte de présence gaf, werd aan de vijf teams een Grant van elk tweeduizend euro uitgereikt.

Volgens een vakkundige jury hebben de teams elk een excellent bacheloreindverslag geschreven, dat aan strenge eisen voldoet op gebied van (technische) innovatie, praktische toepasbaarheid, samenwerking tussen vakgebieden, maatschappelijke relevantie en – last but not least – durf. De Grants uit het UfD-Imtech Fonds zijn dit jaar uitgereikt voor de ontwikkeling van het simulatiespel Simport MV2, verdergaand onderzoek naar een oplossing voor schade door Vortex-trillingen in de offshore en de ontwikkeling van een gebruikersvriendelijke interface voor een autonavigatiesysteem. De andere winnaars deden onderzoek naar hét medische beademingsmasker voor (kleine) kinderen en verbetering van hogedruk waterjets, die in de offshore worden gebruikt om onder de waterspiegel materiaal te snijden of los te wrikken.

Het UfD-Imtech Fonds is met ingang van 2008 ingesteld door Imtech en het Universiteitsfonds Delft (UfD). Het fonds ondersteunt technisch wetenschappelijk onderzoek dat direct gerelateerd is aan de markten waarop Imtech actief is, zoals Buildings, Industrie, Marine & Offshore en Infra/Mobiliteit. Imtech stortte een bedrag van 30.000 euro in het Universiteitsfond, waaruit elk jaar 5 Imtech Grants van 2000 euro worden uitgereikt aan studenten die een excellent bacheloreindverslag hebben geschreven om hen daarmee een kleine steun in de rug te geven voor verder onderzoek of productontwikkeling. Met dit initiatief wenst Imtech de relatie met het technisch onderwijs, in het bijzonder met de Technische Universiteit Delft, te versterken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Imtech N.V.