Imtech: overname Suir Engineering in Ierland definitief

Gouda – Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat de half oktober aangekondigde overname van Suir Engineering Limited uit Ierland door de Ierse mededingingsautoriteit is goedgekeurd en hiermee definitief is.

Profiel Suir Engineering

Suir Engineering is de grootste E&I-contractor van Ierland en behoort tot de top-3 spelers in de Ierse industriële technologiemarkt. Suir is gespecialiseerd in elektrotechniek, instrumentatie, werktuigbouw, automatisering en control met vestigingen in Waterford City en Dublin. De focus van de activiteiten is in belangrijke mate gericht op het aanbieden van technologische totaaloplossingen voor de snel groeiende Ierse farmaceutische industrie. Maar Suir is ook actief in andere industriële sectoren, waaronder de chemie, health care en transportsector. Tevens is er sprake van een positie in de utiliteitsmarkt, met name in gebouwen. Met 550 medewerkers realiseerde Suir opbrengsten van 63 miljoen euro in het op 31 juli 2007 afgesloten boekjaar.

Synergie

Via Suir Engineering krijgt Imtech toegang tot de Ierse markt, waarop het tot nu slechts sporadisch actief was. De core business van Suir Engineering, technologie voor de farmaceutische industrie, kan via Imtech aanzienlijk versterkt worden, onder meer met diensten als energy contracting, piping, warehousing (automatische magazijnen) en de technologische inrichting van laboratoria. Suir kan op haar beurt optimaal profiteren van de aanwezige Imtech-infrastructuur (ruim 200 vestigingen) binnen Europa en daardoor haar opdrachtgevers door Europa volgen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Imtech N.V.